11/06/11 - 21:15

«Βόμβες» Βενιζέλου για Γιώργο και τσάρο

Ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος με μια συνέντευξη «βόμβα» στο Πρώτο Θέμα ρίχνει λάδι στη φωτιά καθώς, θεωρεί υπεύθυνους για την πρώτη δανειακή σύμβαση με την τρόικα τους Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, ζητά το Μεσοπρόθεσμο να ψηφιστεί από 180 βουλευτές και αντιμετωπίζει με επιφύλαξη τις αποκρατικοποιήσεις.

«Βόμβες» Βενιζέλου για Γιώργο και τσάρο
22.184views 0shares

Σε ερώτηση σχετικά με το αν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε όσους υπουργούς χειρίστηκαν την πρώτη δανειακή σύμβαση με την τρόικα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απαντά: «Η δημοκρατία είναι συνυφασμένη με την ευθύνη και το κόστος. Δεν υπάρχει δημοκρατική ασυλία. Είναι άλλη η ευθύνη του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών που έχουν άμεση επαφή με χειρισμούς και άλλη η ευθύνη ενός υπουργού σε μη σχετικό υπουργείο».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρει πως το Μνημόνιο θα πετύχει τελικά τους στόχους του, ενώ ζητά από τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις πρωτοβουλίες εκείνες που χρειάζεται ώστε να «σταλούν μηνύματα που να αλλάζουν την ατμόσφαιρα».

Όσον αφορά το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, ο κ. Βενιζέλος, τονίζει χαρακτηριστικά πως «οι αποφάσεις αυτές είναι τόσο κρίσιμες και τόσο πολύπλοκες, που καθεμία πρέπει να έχει τη μορφή νόμου, γιατί αλλιώς δημιουργούνται τεράστιες διοικητικές και νομικές δυσχέρειες, ενώ υπάρχει, ας μην το κρύβουμε, και ζήτημα ευθύνης για τα πρόσωπα που θα πάρουν τις σχετικές αποφάσεις. Άρα μόνο με τη Βουλή και τη μορφή νόμου λύνονται τα θέματα αυτά».

Ο Ευ. Βενιζέλος σχετικά με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, επισημαίνει πως η κυβέρνηση πρέπει να επιδιώξει να επικυρωθεί πολιτικά από 180 βουλευτές, ενώ όσον αφορά στο δημοψήφισμα επισημαίνει πως δε νοείται δημοψήφισμα με «απλουστευτικό, παραπειστικό ή αυτονόητο ερώτημα που λειτουργεί μόνο ως υποκατάστατο των εκλογών και ως μηχανισμός έμμεσης άντλησης νομιμοποίησης».

Τέλος, αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του υπουργού για τον Γιώργο Παπακωσταντίνου. «Ας μιλήσουμε καθαρά. Δεν πρόκειται να αναφερθώ δημόσια σε θέματα που ανήκουν στη σφαίρα της αποκλειστικής αρμοδιότητας και ευθύνης του πρωθυπουργού. Αλλά υπάρχουν ορισμένα τόσο προφανή και αυτονόητα πράγματα που δεν νομίζω ότι χρειάζεται να τα συζητάμε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: newstoday.gr