14/06/11 - 11:19

Έσωσε τους επιβάτες, αλλά κάηκε ο ίδιος! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα ζέπελιν της Goodyear έπιασε φωτιά και έπεσε την Κυριακή που μας πέρασε στη Γερμανία. Οι τρεις επιβάτες κατάφεραν να σωθούν, όμως δυστυχώς ο πιλότος δεν είχε την ίδια τύχη.

27.284views 0shares

Τη στιγμή που το ζέπελιν βρισκόταν μόλις έξι μέτρα πάνω από το έδαφος στο αεροδρόμιο του Reichelsheim κοντά στο Friedberg, ο πιλότος είπε στους επιβάτες, όλοι τους δημοσιογράφοι, να πηδήξουν, ενώ αυτός θα προσπαθούσε να το προσγειώσει με ασφάλεια.

Λίγο αφότου οι τρεις δημοσιογράφοι πήδηξαν από το ζέπελιν, εκείνο καλύφθηκε πλήρως από τις φλόγες και δευτερόλεπτα αργότερα προσέκρουσε στο έδαφος προκαλώντας μια εκκωφαντική έκρηξη.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ενώ διενεργείται έρευνα από τις τοπικές αρχές. Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι άκουσε έναν δυνατό θόρυβο από τη μηχανή και μύριζε πετρέλαιο.

Ο άτυχος πιλότος ήταν ο 42χρονος Αυστραλός Mike Nerandzic. Οι τρεις που κατάφεραν να γλιτώσουν ήταν ένας φωτογράφος της γερμανικής εφημερίδας Bild και οι άλλοι δυο δημοσιογράφοι της τηλεόρασης του RTL.

Πηγή: protothema.gr