Facebook Pixel Βοηθάνε οι Γερμανοί, αλλά με όρους…
Life
| 2011-06-14 19:00:00

Βοηθάνε οι Γερμανοί, αλλά με όρους…

Βοηθάνε οι Γερμανοί, αλλά με όρους…

Το «ναι» του Βερολίνου σε πρόσθετο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα, με την προϋπόθεση όμως της συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών σε οποιαδήποτε διαδικασία για το χρέος, επανέλαβε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε ενώ εξελίσσονται οι κρίσιμες διαβουλεύσεις του Eurogroupκαι του Ecofin.
 

Τη γερμανική θέση υπέρ συμμετοχής των πιστωτών συμμερίζονται ορισμένες χώρες του ευρώ, την στιγμή όμως που παραμένουν κάποιες επιφυλάξεις από την ΕΚΤ, η οποία υπογραμμίζει πως πρέπει να αποφευχθεί οτιδήποτε μπορεί να εκληφθεί ως «πιστωτικό γεγονός».

Φτάνοντας την Τρίτη στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο Β.Σόιμπλε τόνισε πως «η γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε συμπληρωματικά μέτρα» για την Ελλάδα, σημειώνοντας πως «βέβαια, μία συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα είναι ένα στοιχείο του συμπληρωματικού προγράμματος, στο μέλλον...το συζητάμε αυτό».

Στη γραμμή της Γερμανίας τάσσεται και η Ολλανδία, με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας να αναφέρει πως οι ιδιώτες ομολογιούχοι θα πρέπει να συνεισφέρουν στη νέα χρηματοδότηση για την Ελλάδα, λέγοντας πως ειδάλλως θα είναι δύσκολο να συναινέσουν στο πακέτο οι Ολλανδοί φορολογούμενοι.

Εκτιμώντας μάλιστα την έκταση αυτής της συμμετοχής, ανέφερε, πως ότι τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες και ασφαλιστικά ταμεία με έκθεση στο ελληνικό χρέος θα πρέπει να συνεισφέρουν 20-30% σε οποιοδήποτε νέο δάνειο για την Ελλάδα «με τη μορφή επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους που κατέχουν», όπως μεταδίδει το Reuters.

Πηγή: Tanea.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags