14/06/11 - 23:19

Παραμένουν οι ποινές για το ελεύθερο κάμπινγκ..

Τις αυστηρές ποινές σε περίπτωση ελεύθερης κατασκήνωσης επανέλαβε ο υφ. Πολιτισμού και Τουρισμού απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάση Λεβέντη, Νίκου Τσούκαλη και Γρηγόρη Ψαριανού σχετικά με τη δυνατότητα ελεύθερης κατασκήνωσης.

Παραμένουν οι ποινές για το ελεύθερο κάμπινγκ..
43.848views 0shares

Ο κύριος Νικητιάδης είπε ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, η κατασκήνωση επιτρέπεται μόνο στις Οργανωμένες Τουριστικές Κατασκηνώσεις (camping) οι οποίες αποτελούν κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα. Όσοι κατασκηνώνουν σε χώρο που δεν προβλέπεται, θα τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι τρεις μήνες ή με χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές και επιπλέον επιβάλλεται από τον Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα όρια του οποίου πραγματοποιείται η παράβαση, διοικητικό πρόστιμο ύψους 146,74 ευρώ κατ΄ άτομο.

«Θα μπορούσε να επιτευχθεί η αποποινικοποίηση της ελεύθερης κατασκήνωσης αν διαμορφωθεί προηγουμένως από τα συναρμόδια υπουργεία το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο και οι κατάλληλες υποδομές, ώστε να μπορεί ο φυσιολάτρης να απολαμβάνει τη φύση αλλά παράλληλα να την προστατεύει και να την αναδεικνύει» τόνισε ο υφυπουργός.

Πηγή: lifo.gr