11/01/11 - 23:31

Με τα παντελόνια κατεβασμένα

Ένα πρωτότυπο τρόπο βρήκαν για να διαμαρτυρηθούν 34 άτομα στο μετρό του Γιοχάνεσμπουργκ.

Με τα παντελόνια κατεβασμένα
54.973views 0shares

Σε προσωρινή κράτηση τέθηκαν περίπου 34 άτομα στο Γιοχάνεσμπουργκ, επειδή κατέβασαν τα παντελόνια τους στο εξπρές περιφερειακό τρένο Gautrain, στο πλαίσιο μιας συλλογικής δράσης που ονομάζεται «Στο μετρό χωρίς παντελόνια» (No Pants Subway Ride).

Τριάντα τέσσερις άνθρωποι υποχρεώθηκαν να καταβάλουν πρόστιμο 700 ραντ (80 ευρώ) το οποίο μειώθηκε σε 350 ραντ επειδή έβγαλαν τα ρούχα τους στο τρένο δήλωσε ένας εκπρόσωπος της διεθνούς κοινοπραξίας Bombela και χειριστής του Gautrain.

Οι συμμετέχοντες στο «No Pants Gautrain Ride» το οποίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Νότια Αφρική, έδωσαν ραντεβού την Κυριακή μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook σε ένα σταθμό του Γιοχάνεσμπουργκ. Μόλις μπήκαν στον συρμό, έβγαλαν τα παντελόνια τους και έμειναν με τα εσώρουχά τους, μέχρι που η αστυνομία τούς συνέλαβε.

«Ήταν πολύ αστείο. Οι άνθρωποι μάς κοίταζαν και γέλαγαν. Η αστυνομία ήθελε να μας μηνύσει για προσβολή δημοσίας αιδούς αλλά αμέσως κατάλαβε ότι δεν υπήρχε κάποια προσβολή» δήλωσε ένας από τους συλληφθέντες.

ΠΗΓΗ: www.newsday.gr