15/06/11 - 12:56

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, κύριε υφυπουργέ…

Ο Γιώργος Χελάκης σχολιάζει την αποχώρηση του Γιώργου Λιάνη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, κύριε υφυπουργέ…
20.421views 0shares

Αναλυτικά το άρθρο του:

Η μακροσκελής επιστολή του Γιώργου Λιάνη με την οποία δηλώνει ότι εγκαταλείπει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και τονίζει ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, έχει το χαρακτήρα πολιτικής διακήρυξης. Θα μπορούσε να είναι το μανιφέστο των αγανακτισμένων που συγκεντρώνονται κατά χιλιάδες στις πλατείες των πόλεων όλης της χώρας. Ο Γιώργος Λιάνης από τους πλέον αναγνωρισμένους δημοσιογράφους και άριστος χειριστής της ελληνικής γλώσσας περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής και τις αδιέξοδες επιλογές του πρωθυπουργού.

Μέχρι την ώρα που ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή του, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που τον συμπεριελάμβαναν στους υποψήφιους αντιρρησίες. Ο κ. Λιάνης έχοντας την ικανότητα να αντιλαμβάνεται τις κοινωνικές διεργασίες φρόντισε να πάρει την τελευταία στιγμή αποστάσεις από μια πολιτική που προκαλεί αγανάκτηση και οργή.

Αυτή την πολιτική περιγράφει ο κ. Λιάνης στην επιστολή του και καταλήγοντας προτείνει στον πρωθυπουργό να ζητήσει συγγνώμη. Ο καθένας και η καθεμία μπορεί να αναρωτηθεί γιατί όσα τώρα περιγράφει ο κ. υφυπουργός δεν τα είχε αντιληφθεί όταν ψήφιζε υπέρ του μνημονίου του περασμένου, τη στιγμή μάλιστα που άλλοι συνάδελφοί του το έκαναν και γι’ αυτό ο πρωθυπουργός τον διέγραψε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Ο άνθρωπος που έπεισε τον αείμνηστο Αντρέα Παπανδρέου να διεκδικήσει η χώρα μας τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και δέχτηκε σκληρές ως και άδικες κριτικές με αφορμή τη συγγενική του σχέση με τη Δήμητρα Λιάνη ίσως αποδειχθεί καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων με την κίνησή του.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε εσπευσμένα να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας εν μέσω φημών που τον θέλουν να ζητεί πρόωρες εκλογές.

Ο Γιώργος Λιάνης είχε λαμπρή δημοσιογραφική πορεία. Στην πολιτική βαρύνεται με την επιλογή του να διοργανώσει η χώρας τους Ολυμπιακού Αγώνες που συνέβαλαν στα οικονομικά της αδιέξοδα. Ως υφυπουργός Αθλητισμού απέτυχε παταγωδώς να καθαρίσει τον αθλητισμό από τη μάστιγα του ντόπινγκ, τη βία και τη διαφθορά.

Τα «ανομήματά» του έρχεται να ξεπλύνει η απόφασή του να διαχωρίσει με παρρησία τη θέση του από μια πολιτική που εξαθλιώνει τους πολίτες και υποθηκεύει το μέλλον τους.

Πηγή: sday.gr