Facebook Pixel Αυτό είναι έθιμο!
Life
| 2011-01-12 05:51:00

Αυτό είναι έθιμο!

Αυτό είναι έθιμο!

Ανήμερα του Αγίου Αθανασίου στον Βελβεντό της Κοζάνης υπάρχει το έθιμο της λουκανικοφαγίας και σύμφωνα με πληροφορίες καταναλώνονται πάνω από 3000 λουκάνικα. Αυτά είναι…

Για άλλη μία φορά αναβιώνει στο Βελβεντό Κοζάνης το έθιμο της λουκανικοφαγίας ανήμερα της γιορτής του Αγίου Αθανασίου ( Τρίτη 18 Ιανουαρίου). Το έθιμο που τηρείται ευλαβικά εδώ και πολλά χρόνια, λαμβάνει χώρα στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το εξωκκλήσι του Άη Θανάση, στους πρόποδες των Πιερίων. Πλήθος επισκεπτών προσέρχονται και σμίγουν με τις παρέες των ντόπιων που συνήθως κατακλύζουν τις πλαγιές αμέσως μετά τη θεία λειτουργία, ενώ προσφέρονται δωρεάν παραδοσιακά ντόπια λουκάνικα, μαζί με άφθονο ντόπιο κρασί, μέσα σε ενα κλίμα άριστης φιλοξενίας και διασκέδασης.

Φέτος, την εκδήλωση αναλαμβάνει για πρώτη φορά να φέρει εις πέρας η Αστική Μή Κερδοσκοπική Εταιρεία και Μή Κυβερνητική Οργάνωση «Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού» της οποίας στόχος είναι αφενός μεν η συνέχιση του εθίμου, αφετέρου δε και πρωτίστως η ανεξαρτητοποίηση του δήμου Βελβεντού.

Το Βελβεντό απέχει μόλις 30 χιλιόμετρα από την Κοζάνη και είναι εύκολα προσβάσιμο και από την Ήπειρο, αλλά και την κεντρική Μακεδονία μέσω της Εγνατίας οδού.

Σας περιμένουμε!

ΠΗΓΗ: tro-ma-ktiko.blogspot.com
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags