Facebook Pixel Δύο χρόνια Μουσείο Ακρόπολης
Life
| 2011-06-16 15:54:00

Δύο χρόνια Μουσείο Ακρόπολης

Δύο χρόνια Μουσείο Ακρόπολης

Την ημέρα των γενεθλίων του, Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011, το Μουσείο Ακρόπολης θα δώσει στους επισκέπτες του την ευκαιρία να γνωρίσουν και να θαυμάσουν μερικά αυθεντικά κομμάτια από τα ακρωτήρια που διακοσμούσαν την κορυφή των δύο αετωμάτων του κτηρίου.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, στις 9 μ.μ., στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, θα δοθεί συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.

Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης ήταν το δεύτερο πολιτιστικό όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Το πρώτο ήταν η ανασκαφή των Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας, που έγινε από τον αρχαιολόγο Μανόλη Ανδρόνικο. Τα δύο έργα αποτέλεσαν το μεγάλο πολιτιστικό του κληροδότημα.

Αργότερα, η Μελίνα Μερκούρη ονειρεύτηκε πως το Μουσείο θα γινόταν το «σπίτι» τα Γλυπτά του Παρθενώνα, των Ελγίνειων -όπως εσφαλμένως ήταν γνωστά τη δεκαετία του ογδόντα- χαρακτηρισμός, που διορθώθηκε όταν το αίτημα της επιστροφής άρχισε να αντιμετωπίζεται θετικά από τη διεθνή κοινότητα.

Η κατασκευή του Μουσείου άρχισε τον Νοέμβριο του 2004 και έτοιμο πια, το κτίριο εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 2009.

'Οπως εύστοχα είχε δηλώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας, την ημέρα των εγκαινίων, «τα μηνύματα και οι συμβολισμοί του ιερού βράχου ανήκουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και μεταφέρουν σε κάθε γωνιά του κόσμου την ουσία του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού: δημοκρατία, γνώση, λιτότητα, αισθητική».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags