19/06/11 - 00:05

Ο επαγγελματισμός «έφαγε» τους Maiden… (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Iron Maiden για μία ακόμη φορά ενθουσίασαν τα πλήθη των θαυμαστών τους στη Μαλακάσα. Ωστόσο, καλώς ή κακώς δεν εκπλήρωσαν τον διακαή τους πόθο, που ακούει σε ένα τίτλο τραγουδιού. To Alexander the Great!

49.231views 0shares

Οι Iron Maiden δεν λείπουν καθόλου από το ελληνικό heavy metal κοινό, αφού τα τελευταία χρόνια η παρουσία τους είναι συνεχής και φροντίζουν να ανανεώνουν τα ραντεβού τους με τη χώρα μας σε τακτά διαστήματα.

Ωστόσο, κάθε φορά οι Έλληνες οπαδοί  φεύγουν κάπως ανικανοποίητοι από τις συναυλίες των εκπροσώπων του NWBHM. Και αυτό γιατί κάθε φορά τους ζητούν να παίξουν έναν ύμνο τους, ο οποίος έχει άρρηκτη σχέση με την Ελλάδα και την ιστορία μας. Ο λόγος για το Alexander the Great!

Την τελευταία δεκαετία, οι Iron Maiden fans στην Ελλάδα ζητούν από το συγκρότημα να παίξει τον… Μεγαλέξανδρο, αλλά κάθε φορά ακούνε την υπόσχεση του Bruce Dickinson να τους λέει ειρωνικά, next time, αφού βέβαια τους έχει τραγουδήσει την επωδό του κομματιού.

Έτσι για να τους γλυκάνει…

Αυτό έγινε και φέτος, στο Sonisphere festival που έγινε την Παρασκευή στη Μαλακάσα!

Σίγουρα, οι Maiden είναι άψογοι επαγγελματίες και ακολουθούν κατά γράμμα το set list των συναυλιών τους. Αλλά, μήπως αυτός ο επαγγελματισμός τους έχει φάει;

Γιατί, όπως σας γράψαμε και παραπάνω, οι Έλληνες θέλουν Αlexander the Great και Alexander the Great δεν παίρνουν…

Fear of the dark, 2 Minutes to Midnight, Τrooper τα έχουν ακούσει πολλές φορές LIVE. Για την υπέρτατη κομματάρα του δίσκου “Somewhere in Time” καίγεται η ψυχούλα τους…

Πότε θα εκπληρώσουν αυτόν τον διακαή πόθο; Όταν πατήσουν τα 70;

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι οι Έλληνες fans αρχίζουν να υποψιάζονται ότι δεν τραγουδούν το συγκεκριμένο τραγούδι για λόγους καθαρά συμφέροντος.

Δηλαδή;

Όλοι ξέρουμε το θέμα που έχουμε ως χώρα με τους γείτονες, τους Σκοπιανούς που σφετερίζονται εδώ και τόσα χρόνια το όνομα της Μακεδονίας.  Αν αρχίζουν και τραγουδούν οι Maiden το Alexander the Great που αποκαλεί τη Μακεδονία ως κόμματι της Αρχαίας Ελλάδας τότε θα… θιχτούνε/

Όπως και να το κάνουμε, δεν θέλουνε να χάσουνε από εκεί την αρπαχτή…

Δείτε το Set list των τραγουδιών που έπαιξαν οι Maiden στο Sonisphere και δύο βίντεο από τη συναυλία.

1. Satellite 15... The Final Frontier
2. El Dorado
3. 2 Minutes to Midnight
4. The Talisman
5. Coming Home
6. Dance of Death
7. The Trooper
8. The Wicker Man
9. Blood Brothers
10. When the Wild Wind Blows
11. The Evil That Men Do
12. Fear of the Dark
13. Iron Maiden
Encore:
14. The Number of the Beast
15. Hallowed Be Thy Name
16. Running Free