Facebook Pixel "Περισσότερες οι e-δηλώσεις"
Life
| 2011-06-21 11:07:00

"Περισσότερες οι e-δηλώσεις"

"Περισσότερες οι e-δηλώσεις"

Ο αριθμός των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη χρονιά, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί μέσω Ίντερνετ 1,96 εκατομμύρια δηλώσεις έναντι 850 χιλιάδων δηλώσεων που είχαν υποβληθεί την ίδια ημερομηνία το 2010.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, "τα δημοσιεύματα που εμφανίζουν υστέρηση στην πορεία της υποβολής και της εκκαθάρισης των δηλώσεων εισοδήματος φυσικών προσώπων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα", ενώ όπως προσθέτει, αντίστοιχα αυξημένη είναι και η πορεία των εκκαθαρίσεων. Μέχρι την 6η Ιουνίου 2011 είχαν εκκαθαριστεί 2.221.078 δηλώσεις, έναντι 1.960.548 δηλώσεων που είχαν εκκαθαριστεί το 2010 με την αντίστοιχη αποστολή. Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, οι εκκαθαρισμένες δηλώσεις αναμένεται να συνεχίσουν να υπερβαίνουν σημαντικά σε αριθμό τις περυσινές μέχρι και τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Yπενθυμίζεται ότι όσοι χρήστες έχουν ήδη κωδικούς TAXISnet μπορούν φέτος να υποβάλουν τις δηλώσεις εισοδήματός τους χωρίς να απαιτείται να παραλάβουν κλειδάριθμο. Παράλληλα, οι πιστοποιημένοι λογιστές μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος των πελατών τους χωρίς να χρειαστεί οι πελάτες τους να είναι εγγεγραμμένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags