Facebook Pixel Mίνι λίφτινγκ… αλλά και χαράτσι
Life
| 2011-06-22 11:00:00

Mίνι λίφτινγκ… αλλά και χαράτσι

Mίνι λίφτινγκ… αλλά και χαράτσι

Μετά την «άνετη» ψήφο εμπιστοσύνης, ξεκινούν τα δύσκολα για την κυβέρνηση, καθώς ως τα τέλη της επόµενης εβδοµάδας θα πρέπει να έχει ψηφιστεί και το Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα, αλλά και ο εκτελεστικός νόµος.
 

Μπορεί η συναίνεση να μην έχει επιτευχτεί εντός συνόρων, πάντως ο νέος «τσάρος» την βρήκε από την τρόικα, η οποία δέχεται να απαλύνει ή και να αφαιρέσει κάποια από τα «χαράτσια» του Μεσοπρόθεσµου Προγράµµατος.

Παρόλα αυτά, δεν αποφεύγεται ένας καινούργιος κεφαλικός φόρος, που θα αφορά αποκλειστικά τους ελεύθερους επαγγελµατίες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το μίνι λίφτινγκ του Μεσοπρόθεσμου, που έγινε τις τελευταίες ηµέρες, υπό τον νέο υπουργό Οικονοµικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο θα περιλαμβάνει δυο ανάσες, για τους µισθωτούς και τους ιδιοκτήτες ακινήτων, αλλά και ένα χαράτσι για τους ελεύθερους επαγγελµατίες.

Με βάσει αυτά λοιπόν διευρύνονται τα κλιµάκια εισοδήµατος, επί των οποίων θα επιβάλλεται η εισφορά αλληλεγγύης, µε αποτέλεσµα το βάρος να µετριάζεται για ορισµένες κατηγορίες εισοδηµάτων, ενώ εγκαταλείφθηκε το σχέδιο για επιβολή και νέου τέλους ακινήτων µέσω λογαριασµού της ΔΕΗ.

Σχετικά με τη λεγόµενη εισφορά αλληλεγγύης οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρώτο κλιµάκιο που θα επιβαρυνθεί µε συντελεστή 1% θα αφορά εισοδήµατα 12.000 - 24.000 ευρώ αντί των 20.000 ευρώ που είχε αναφερθεί αρχικά, ενώ για το επόµενο κλιµάκιο, µε συντελεστή 2%, υπήρχαν πληροφορίες ότι θα ανέβαινε ως τις 65.000 ευρώ, αντί του αρχικού σχεδίου για 50.000 ευρώ. Τα υψηλότερα εισοδήµατα θα επιβαρύνονται µε 3%, ενώ η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης προβλέπεται να ισχύσει ως το 2015.

Προκειμένου να αντισταθμιστούν οι δύο αυτές υπαναχωρήσεις το οικονοµικό επιτελείο προσανατολίζεται, στην επιβολή ενός ελάχιστου φόρου επιτηδεύµατος σε όλους τους ελεύθερους επαγγελµατίες. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως, ο φόρος αυτός θα είναι της τάξης των 300 ευρώ και θα συµψηφίζεται µε τον φόρο που επιβαρύνει τον κάθε ελεύθερο επαγγελματία. Έτσι, πρακτικά, θα επιβαρύνει µόνο όσους δηλώνουν εισόδηµα κάτω από το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ και ίσως λίγο παραπάνω.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο newstoday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags