Facebook Pixel Το κράτος απέδειξε ότι μπορεί. Θέλει κι άλλες επιτυχίες, όμως;
Life
| 2011-06-23 00:07:00

Το κράτος απέδειξε ότι μπορεί. Θέλει κι άλλες επιτυχίες, όμως;

Το κράτος απέδειξε ότι μπορεί. Θέλει κι άλλες επιτυχίες, όμως;

Τόσα χρόνια όλοι οι Έλληνες φωνάζουν για την ανικανότητα των κρατικών αρχών στην πάταξη της παρανομίας. Να, όμως, που σήμερα μάθαμε κάτι διαφορετικό. Ότι το κράτος, αν θέλει, μπορεί να κάνει δουλειά.

Και, μάλιστα, να συντονιστεί αρμονικά έτσι ώστε να φέρει σε πέρας μια αποστολή.

Οι παράλληλες επιχειρήσεις των διωκτικών αρχών, έτσι ώστε να συλλάβουν τόσους επώνυμους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, όπως και για να «δέσουν» κι άλλους που θα σκάσουν μύτη προσεχώς, δείχνει ότι αν το κράτος θέλει, τα πάει μια χαρά.

Οι εισαγγελικές αρχές, η αστυνομία, το ΣΔΟΕ έκαναν μια χαρά την δουλειά τους για να φτάσουν στις συλλήψεις του Μπέου, του Ψωμιάδη και τόσων άλλων. Υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα παρακολούθηση τηλεφώνων κι όχι μόνο, ενώ έγινε διασταύρωση στοιχείων για να βρεθούν τα παράνομα πονταρίσματα.

Και πράγματι έγινε μια αρχή. Ένα βήμα. Μια πρώτη νίκη. Το θέμα, όμως, είναι να υπάρξουν και καταδίκες όσων κριθούν ένοχοι κι όχι κάποιοι να την γλιτώσουν επειδή μπορεί να έχουν μεγάλο δόντι. Επίσης, θα περιμέναμε να δούμε κάποτε να κυνηγηθούν με τον ίδιο τρόπο κι όσοι πολιτικοί έχουν μολύνει τα χέρια τους με βρώμικο χρήμα, όπως κι όσοι άλλοι επώνυμοι Έλληνες έχουν μπλέξει σε ιστορίες με άπλυτα και λερωμένα.

Το κράτος, λοιπόν, με τις αρμόδιες αρχές του απέδειξε σήμερα ότι έχει όλα τα φόντα να κάνει σωστά τη δουλειά του. Απομένει να δούμε αν θα ολοκληρωθεί και θα φτάσει το κόκαλο στο μαχαίρι για τα άτομα του ποδοσφαίρου που έχουν εμπλακεί, αλλά να γίνει το ίδιο και σε άλλους χώρους όπου βασιλεύει η παρανομία. Όπως η πολιτική με τις μίζες και το μαύρο -δημόσιο και μη- χρήμα.

Το ζήτημα που προκύπτει είναι γιατί τόσα χρόνια οι αρχές δεν τα καταφέρνουν και με άλλα σκάνδαλα ώστε να ξεβρομίσει ο τόπος μια και καλή; Θέμα ανικανότητας, όπως είπαμε, δεν υφίσταται.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags