23/06/11 - 16:36

«Η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα 575 δις ευρώ!»

Ο ισχυρισμός ανήκει στον Jacques Delpla, διάσημο Γάλλο οικονομολόγο και μέλος του κρατικού Συμβουλίου Οικονομικής Ανάλυσης της Γαλλίας.

«Η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα 575 δις ευρώ!»
47.650views 0shares

Ο Γάλλος οικονομολόγος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Les Echo» εξηγεί πως η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το ιλιγγιώδες ποσό των 575 δισεκατομμυρίων ευρώ και το επεξηγεί με τον μύθο του Αισώπου.

«Όλοι γνωρίζουν τον μύθο με τον τζίτζικα και τον μέρμηγκα. Μόνο που η ιστορία συνεχίζεται, γιατί ήταν το μυρμήγκι που χρηματοδότησε τον τζίτζικα στο παρελθόν και που βαρύνεται τώρα με τα χρέη του.

Οι παππούδες του μυρμηγκιού είχαν εξοντωθεί από τους παππούδες και της γιαγιάδες του τζίτζικα και φέρουν κατά συνέπεια μία βαριά πολιτική και οικονομική ευθύνη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, οι Γερμανοί χρωστούν στους Έλληνες τουλάχιστον 575 δισ. ευρώ σε τίτλους από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι Γερμανοί χρωστούν πολύ περισσότερα στην Ελλάδα από ότι χρωστούν οι Έλληνες στην Γερμανία. Και τέλος, ζουν και οι δύο στο ίδιο κτίριο και εάν ανατινάξουμε το διαμέρισμα του τζίτζικα, τότε θα καταρρεύσουν όλοι».

Πηγή: newsit.gr

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ