Facebook Pixel Οι μύθοι καταρρίπτονται
Life
| 2011-01-13 03:24:00

Οι μύθοι καταρρίπτονται

Οι μύθοι καταρρίπτονται

Σπάστε τα ταμπού γύρω από το σεξ και ανακαλύψτε από την αρχή τον μαγικό κόσμο του.

Καταρρίψτε τους και χαρείτε τη σεξουαλικότητά σας! Σφριγηλά κορμιά που ιδρώνουν πάνω σε ατσαλάκωτα σεντόνια. Ζευγάρια που φτάνουν ταυτόχρονα σε συναρπαστικές στιγμές κορύφωσης, μετά από ρομαντικά δείπνα με αφροδισιακά θαλασσινά.

Αυτές οι εικόνες μας περιτριγυρίζουν καθημερινά και αυτές προσπαθούμε να αναπαράγουμε, ενίοτε με απρόοπτη κατάληξη. Γλιστρώντας από τα μεταξωτά σεντόνια, στέλνοντας το όστρακο με μια αδέξια κίνηση στο απέναντι τραπέζι, αναζητώντας έναν οργασμό -κλειτοριδικό, κολπικό, ταυτόχρονο ή όχι-, έναν οποιονδήποτε οργασμό.

Οι πραγματικοί άνθρωποι έχουν πιεσμένη καθημερινότητα, διαφορετικές φαντασιώσεις και σώματα με ψεγάδια. Καταρρίπτοντας όλους τους μύθους του σεξ, μπορούμε να απελευθερώσουμε τη σεξουαλικότητά μας, να «σπάσουμε» τα ταμπού και να ανακαλύψουμε από την αρχή το μαγικό κόσμο του σεξ.

G spot

Ο µύθος: Το σημείο G υπάρχει σε όλες τις γυναίκες.

Η πραγµατικότητα: Οι γνώμες σχετικά με το αν υπάρχει ή όχι το σημείο G, του οποίου η διέγερση μπορεί να κάνει τον οργασμό πιο έντονο, διίστανται. Οι περισσότεροι ειδικοί τείνουν να συμφωνήσουν πως το συγκεκριμένο ανατομικό σημείο εντοπίζεται μόνο σε ορισμένες γυναίκες. Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από ομάδα επιστημόνων του King’s College του Λονδίνου, το σημείο G δεν υπάρχει! Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 1.800 γυναίκες, όλες ζεύγη μονοζυγωτικών ή διζυγωτικών διδύμων. Οι ερευνητές στηρίχτηκαν στην υπόθεση ότι αν πράγματι υπήρχε το σημείο G, τότε τα ομοζυγωτικά δίδυμα θα συμφωνούσαν στην ύπαρξή του, αφού μοιράζονται τα ίδια γονίδια. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν αποδείχτηκε και ο επικεφαλής της ομάδας δήλωσε ότι «η ιδέα του σημείου G είναι καθαρά υποκειμενική». Καλό είναι, λοιπόν, να πάψουν οι άνδρες και οι γυναίκες να ψάχνουν αυτό το «μαγικό» σημείο, που το μόνο που προκαλεί είναι άγχος, συμβουλεύουν οι ειδικοί.

Ζήτηµα οργασµού

Ο µύθος: Ο οργασμός της γυναίκας είναι αποκλειστικά κολπικός.

Η πραγµατικότητα: Τόσο ο κολπικός, όσο και ο κλειτοριδικός οργασμός προσφέρουν απόλαυση. Ο κολπικός, όμως, φαίνεται να είναι πιο σπάνιος, αφού οι γυναίκες σε ποσοστό περίπου 30% δηλώνουν ότι δεν τον έχουν βιώσει ποτέ. Σύγχρονες, πάντως, μελέτες αποδεικνύουν ότι η κλειτορίδα είναι το σημαντικότερο όργανο της ηδονής και του οργασμού. Μάλιστα, με τη σύγχρονη απεικονιστική τεχνική της μαγνητικής τομογραφίας, η κλειτορίδα φαίνεται να διεγείρεται όπως και το πέος στη φάση της οπτικής πρόκλησης με ερωτικές εικόνες.


Το µέγεθος µετράει

Ο µύθος: Το μέγεθος του πέους είναι ο κυριότερος παράγοντας ευχαρίστησης της γυναίκας.

Η πραγµατικότητα: Το πόσο μεγάλο πρέπει να είναι το πέος φαίνεται να απασχολεί μεγάλη μερίδα τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών. Μάλιστα, αρκετοί είναι οι άνδρες που βιώνουν με έντονο άγχος το θέμα αυτό, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε αποχή από το σεξ. Η ιατρική επιστήμη, ωστόσο, θεωρεί ότι το μέγεθος δεν έχει καμία σχέση με τη λειτουργικότητα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, δηλαδή, όλα τα μεγέθη είναι καλά, φτάνει να «κάνουν τη δουλειά τους». Σήμερα, βέβαια, υπάρχουν ορισμένες τεχνικές μεγέθυνσης, οι οποίες είναι απαραίτητες μόνο όταν υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα.
 

Home alone

Ο µύθος: Η αυτοϊκανοποίηση είναι συνήθεια αποκλειστικά των ανδρών.

Η πραγµατικότητα: Το στερεότυπο της γυναίκας-μητέρας που δεν έχει ερωτική ζωή, παρά μόνο ρόλο αναπαραγωγής, κυριαρχεί στην πατριαρχική κοινωνία και ενισχύεται από τους θρησκευτικούς κανόνες. Η επιστήμη, όμως, της βιολογίας τεκμηριώνει το γεγονός ότι ο κύκλος των ορμονών και της χημείας του έρωτα και της επιθυμίας στα δύο φύλα είναι ίδιος. Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου «Κίνσεϊ», που ασχολείται με τη μελέτη της σεξουαλικότητας, το 60% των ανδρών και το 40% των γυναικών που συμμετείχαν σε σχετική μελέτη δήλωσαν ότι αυτοϊκανοποιούνται, ενώ ελληνική έρευνα της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ) κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι γυναίκες σε ποσοστό 60% καταφεύγουν στην αυτοϊκανοποίηση και αντλούν ευχαρίστηση από αυτήν.

Αγώνας δρόµου

Ο µύθος: Ιδανικός είναι αποκλειστικά ο ταυτόχρονος οργασμός.

Η πραγµατικότητα: Παρά το γεγονός ότι ο ταυτόχρονος οργασμός δημιουργεί μια αίσθηση απόλυτης σεξουαλικής «ισορροπίας» και ηδονής, δεν είναι καθόλου απαραίτητος. Ο χαρακτηρισμός «ιδανικός» λειτουργεί μάλλον καταναγκαστικά και για τους δύο συντρόφους, ενώ αρκετά συχνά τους κάνει να ασχολούνται με το συγχρονισμό του οργασμού τους και όχι με την ικανοποίηση και την απόλαυση που προσφέρει η ίδια η σεξουαλική πράξη. Συχνά, μάλιστα, στην προσπάθειά τους να ολοκληρώσουν μαζί, καταλήγουν ο ένας από τους δύο ή και οι δύο σύντροφοι να μη φτάνουν σε οργασμό.
 

Stress vs sex

Ο µύθος: Η στυτική δυσλειτουργία οφείλεται πάντα σε άγχος.

Η πραγµατικότητα: Πράγματι, πολλοί άνδρες αντιμετωπίζουν δυσκολία στύσης σε περιόδους της ζωής τους με έντονο άγχος (π.χ. δυσκολίες στη δουλειά ή οικονομικά προβλήματα). Ωστόσο, συχνά οι αιτίες είναι διαφορετικές. Αρκετοί άνδρες, για παράδειγμα, χάνουν την ερωτική τους διάθεση μετά την εγκυμοσύνη της συντρόφου τους, επειδή η «ερωτική» φύση της γυναίκας έχει δώσει τη θέση της στη «μητρική». Πίσω από τη στυτική δυσλειτουργία μπορεί, όμως, να κρύβεται ένα παθολογικό πρόβλημα, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, τα καρδιαγγειακά νοσήματα ή οι διαταραχές του ενδοκρινικού συστήματος. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η σωστή αντιμετώπιση της ίδιας της πάθησης οδηγεί και στη θεραπεία του συγκεκριμένου προβλήματος. Γι’ αυτό, λοιπόν, πριν από την επίσκεψη στον... ψυχολόγο, μπορεί να χρειάζεται να περάσετε την πόρτα του ουρολόγου ή του καρδιολόγου.
 

Porn movies

Ο µύθος: Ταινίες ερωτικού περιεχομένου βλέπουν τα ζευγάρια που δεν έχουν καλή σεξουαλική ζωή.

Η πραγµατικότητα: «Οι ταινίες πορνό συμβάλλουν στην αύξηση της λίμπιντο του ζευγαριού, ενώ ταυτόχρονα το βγάζουν από τη ρουτίνα», δήλωσε ο κ. Φρανσουά Κράους, επικεφαλής γαλλικής έρευνας σχετικά με την παρακολούθηση ταινιών ερωτικού περιεχομένου από ζευγάρια. Φαίνεται, λοιπόν, ότι η «χρήση» τους δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι το ζευγάρι δεν μπορεί να έχει από μόνο του επαρκή σεξουαλική διέγερση, μπορεί όμως να την κάνει πιο έντονη και να προσθέσει ποικιλία στις στάσεις και τις τεχνικές του.

Aριθµητική ενηλίκων

Ο µύθος: Η φυσιολογική συχνότητα της σεξουαλικής επαφής είναι δύο φορές την εβδομάδα.

Η πραγµατικότητα: Παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό για το μέσο άνθρωπο το ποιος είναι ο «κανονικός» αριθμός ερωτικών συνευρέσεων την εβδομάδα. Ο μύθος που κυριαρχεί για τη μεγάλη συχνότητα επαφών και την κανονικότητα έχει επηρεαστεί από υπερβολές, χωρίς επιστημονική βάση. Η απάντηση, πάντως, των ειδικών για το ποιος είναι ο «υγιής» αριθμός είναι ξεκάθαρη: «Αυτός που μπορεί ή θέλει ο καθένας από εμάς». Η σεξουαλική πράξη, άλλωστε, δεν μπορεί να μπει σε καλούπια λογικής και αριθμών. Αυτό που ισχύει για κάποιον, μπορεί να μην ισχύει για κάποιον άλλον. Κανένας άνθρωπος δεν κάνει σεξ με τον ίδιο τρόπο, όπως και κανένας δεν μοιάζει απόλυτα με τον άλλον. Αυτή είναι και η μαγεία του σεξ.
 

Food for sex

Ο µύθος: Ένα δείπνο με οστρακοειδή εγγυάται μια καλή σεξουαλική επαφή.

Η πραγµατικότητα: Τα όστρακα (π.χ. στρείδια, μύδια) είναι πλούσια σε αμινοξέα και ψευδάργυρο, στοιχεία απαραίτητα για την παραγωγή ορμονών που σχετίζονται με την ερωτική επιθυμία, όπως είναι τα ανδρογόνα και η τεστοστερόνη. Μάλιστα, η έλλειψη ψευδαργύρου μπορεί να συμβάλει στην ανδρική ανικανότητα. Τα θαλασσινά είναι, επίσης, καλή πηγή νιασίνης (βιταμίνης Β3), η οποία βοηθά στην καλύτερη αιμάτωση του ανδρικού γενετικού συστήματος. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τους ειδικούς, προκειμένου να απολαύσουμε τις ευεργετικές ιδιότητες συγκεκριμένων τροφών που θεωρούνται αφροδισιακές, θα χρειαζόταν να καταναλώσουμε τεράστιες ποσότητες, ενώ η υπερβολική κατανάλωσή τους θα μπορούσε να οδηγήσει σε άλλου είδους προβλήματα. Έτσι, οι διατροφολόγοι θεωρούν «κλειδί» της καλής σεξουαλικής ζωής μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, σε συνδυασμό με τη συχνή άσκηση.

Πηγή: vita.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags