25/06/11 - 16:36

«Αποφάσεις εδώ και τώρα»

Ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας, Μανώλης Αντωνακάκης ξεκαθάρισε πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι για να βγει σύντομα το πόρισμα και να απαγγελθούν κατηγορίες στους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες.

«Αποφάσεις εδώ και τώρα»
24.791views 0shares

«Περιμένουμε μέρα με τη μέρα να μας υποβληθούν τα στοιχεία για να επέμβουμε από την πλευρά των πειθαρχικών παραπτωμάτων που έχουν τελεστεί. Εμείς θα ασχοληθούμε με το μέρος εκείνο που αφορά καθαρά το ποδόσφαιρο και τους ανθρώπους του από την πλευρά των ομάδων, της ΕΠΟ, της Σούπερ Λίγκας. Θα δουλεύουμε 20 ώρες την ημέρα μαζί με τον συνάδελφό μου, Ανδρέα Φάκο, με στόχο σε δέκα ημέρες να έχουμε βγάλει το πόρισμα και να απαγγείλουμε κατηγορίες», είπε αρχικά σε εκπομπή της ΕΡΤ3.

Σχετικά με τα αδικήματα που προκύπτουν και το ενδεχόμενο παραγραφής, επεσήμανε: «Τα πειθαρχικά παραπτώματα που εξετάζουμε είναι αυτό της δωροδοκίας, όπως αναφέρει το άρθρο 21, παράγραφος Α του πειθαρχικού κώδικα και αυτό του στοιχηματισμού. Όσοι εμπλέκονται, αναμφισβήτητα διαπράττουν και δυσφήμιση του ποδοσφαίρου. Η δυσφήμιση παραγράφεται ένα μήνα μετά την τέλεση. Όμως για δωροδοκία και στοιχηματισμό είναι τριετής η παραγραφή. Θα επέμβουμε σύμφωνα με τα στοιχεία της κ. Παπανδρέου. Υπάρχει καθυστέρηση στις αποφάσεις. Από εμάς το ταχύτερο δυνατό θα ασκηθούν διώξεις. Έχει δίκιο το κοινό που ανησυχεί και απαιτεί αποφάσεις εδώ και τώρα».

Σε ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο να «φρενάρει» χρονικά την εξέλιξη της υπόθεσης η ποινική δικαιοσύνη, απάντησε: «Εμείς κάνουμε την δουλειά μας και η ποινική δικαιοσύνη την δική της. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε. Τα ποινικά αδικήματα παραγράφονται μετά από 10-15 χρόνια».