Facebook Pixel Θα μας πιουν το αίμα
Life
| 2011-01-13 11:18:00

Θα μας πιουν το αίμα

Θα μας πιουν το αίμα

Νέο σκληρό πακέτο αυστηρών μέτρων εισηγείται η Κομισιόν για τις χώρες που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα, όπως η χώρα μας.

Μέσα στο πακέτο υπογραμμίζονται η ανάγκη περιορισμού πρόωρης συνταξιοδότησης, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, περικοπές στο επίδομα ανεργίας, περισσότερη ευελιξία στην αγορά εργασίας και συγκράτηση των μισθών.

Με βάση τη νέα αυτή οδηγία τα κράτη μέλη θα έχουν την υποχρέωση έως τα μέσα Απριλίου κάθε έτους να υποβάλλουν στις Βρυξέλλες τα προσχέδια και το πλάισιο στο οποίο θα κινείται ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους.

Η νέα αυτή διαδικασία θα προβλέπει την ενίσχυση της ήδη ασφυκτικής επιτήρησης των εθνικών οικονομιών, και δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο ευελιξίας στις απαιτήσεις των Βρυξελλών. Οι χώρες που έχουν μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμα και χρέος θα αντιμετωπίσουν αυξημένες και συμπληρωματικές δημοσιονομικές προσπάθειες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς δεν αρκεί η υποχρέωση που έχουν να μειώνουν κατά 0,5% ετησίως το έλλειμμα τους.

Η Κομισιόν θέλει όλο το βάρος των προσπαθειών να επικεντρωθεί τους πρώτους μήνες του 2011 με επιπλέον συγκράτηση των δημοσίων δαπανών και σε κατά περίπτωση αύξηση των φόρων.

Σε σχέση με την αγορά εργασίας η Επιτροπή τονίζει την ανάγκη μεταρρυθμίσεων με την εφαρμογή συγκρατημένων μισθολογικών πολιτικών και αναθεώρησης της ρήτρας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής στις συλλογικές συμβάσεις.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η Επιτροπή, υπάρχει ανάγκη αναθεώρησης των εθνικών νομοθεσιών για την προστασία της απασχόλησης, έτσι ώστε να μειωθεί το καθεστώς «προστασίας» των εργαζομένων που έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Τέλος τον Ιούλιο κάθε έτους η Κομισιόν θα υποδεικνύει σε κάθε κράτος μέλος, τα μέτρα που θα πρέπει να πάρει για να τα συμπεριλαμβάνει στον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς.

ΠΗΓΗ: newsday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags