Facebook Pixel Όλα λόγια και από τηγανίτα τίποτα!
Life
| 2011-06-30 10:24:00

Όλα λόγια και από τηγανίτα τίποτα!

Όλα λόγια και από τηγανίτα τίποτα!

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος συνεχίζει να... μασάει τα λόγια του. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ θέλει να αλλάξει την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ωστόσο πάντα στα λεγόμενά του υπάρχει ένα «αλλά». «Σκέφτηκα την παραίτηση, αλλά…», «η αθλητική δικαιοσύνη δεν φοβάται, αλλά…»!

Στις δηλώσεις που έκανε στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», εμφανίσθηκε θετικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει η ΕΠΟ την διοργάνωση του πρωταθλήματος, ενώ σχετικά με τις συνομιλίες που είχε με άτομα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες, απάντησε ότι: «με όλο τον κόσμο συνομιλώ μέσα στα πλαίσια που προβλέπονται από τη θέση μου. Δηλαδή, έπρεπε να μιλάω με 29 κι όχι με 34 προέδρους;».

Αναλυτικά:

Για τις ενέργειες της ΕΠΟ:

«Πήγαμε το καλοκαίρι σε μία συνέλευση. Είχα πει πως το ποδόσφαιρο διοικείται από μπράβους και παρακράτος. Πήρα την απόφαση μετά να κλείσω την ομοσπονδία. Η Πολιτεία έχει βοηθήσει αρκετά και χωρίς τη συνδρομή της δεν θα μπορούσαν να γίνουν κάποια πράγματα. Μπορεί η ΕΠΟ να προστατεύσει μάρτυρες; Να ανοίξει λογαριασμούς; Το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου έχει να κάνει με τους κανονισμούς του. Η ουσία είναι ότι υπήρχαν κάποια παιχνίδια τα οποία προσυνεννοήθηκαν από παράγοντες, ποδοσφαιριστές και προπονητές και από αυτά πλούτισαν άνθρωποι και μετά αυτό το μαύρο χρήμα επανατοποθετήθηκε στο ποδόσφαιρο και σε παράνομες δραστηριότητες. Αυτό λέγεται ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Μιλάμε για οικονομικά εγκλήματα. Πρέπει να δούμε και να κυνηγήσουμε την ουσία. Πού πήγαν τα χρήματα, ποιος τα πήρε και πώς ανακυκλώθηκαν».

Για τις αθλητικές ποινές:

«Από πέρυσι θεσπίσαμε το θεσμό του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα και παρέλαβε χθες τη δικογραφία και θα κάνει άμεσα τη δουλειά του. Νομίζω ότι πρέπει να γίνουν ορισμένα πράγματα. Έχουμε συγκαλέσει δεύτερη έκτακτη συνέλευση στις 22 Ιουλίου. Πρέπει κατ’ αρχήν να επιληφθεί η αθλητική δικαιοσύνη».

Για το αν προβλέπει υποβιβασμό μεγάλων ομάδων:

«Δεν το νομίζω. Η αθλητική δικαιοσύνη δεν φοβάται και της έχω μεγάλη εμπιστοσύνη, αλλά πρέπει να υπάρχουν και στοιχεία».

Για τις συνομιλίες του με άτομα που συνελήφθησαν:

«Εγώ αυτούς τους ανθρώπους τούς βρήκα στο ποδόσφαιρο, δεν με βρήκαν. Με όλο τον κόσμο συνομιλώ μέσα στα πλαίσια που προβλέπονται από τη θέση μου. Δηλαδή έπρεπε όταν μπήκα στην ΕΠΟ να μου πει κάποιος ότι έπρεπε να μιλάω με 29 κι όχι με 34 προέδρους; Κάθε παράγοντας έχει έναν τελείως λανθασμένο τρόπο υπολογισμού της απόδοσης του διαιτητή. Θεωρώ πως η διαιτησία έχει κάνει τεράστια πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Δεν πρέπει να αδικήσουμε τους διαιτητές».

Για το αν υπάρχει κίνδυνος για κάποια ομάδα που συμμετέχει στην Ευρώπη:

«Για τη συμμετοχή στις διοργανώσεις της UEFA αποφασίζει η ίδια. Η πληροφόρηση που έχω από την ίδια τη συνομοσπονδία, αναφέρει πως πρέπει να υπάρχει μία τελεσίδικη απόφαση από ανώτατο αθλητικό δικαστήριο».

Για την περίπτωση να αναλάβει η ΕΠΟ την οργάνωση του πρωταθλήματος:

«Εγώ το βλέπω θετικά. Αυτό όμως πρέπει να γίνει με προϋποθέσεις διαφορετικής οργάνωσης της ομοσπονδίας. Έτσι όπως είναι τώρα η ομοσπονδία, δεν γίνεται. Μιλάω κυρίως για την ανάγκη ύπαρξης στην ομοσπονδία ατόμων με διεθνή εμπειρία».

Για το αν έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο παραίτησης:

«Βεβαίως και έχω σκεφτεί την παραίτηση, αλλά δεν είναι λύση αυτή. Δεν κάνεις τίποτα αν σηκωθείς και φύγεις».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags