Facebook Pixel Αν σταματήσουν να πληρώνουν οι πολίτες;
Life
| 2011-07-01 10:42:00

Αν σταματήσουν να πληρώνουν οι πολίτες;

Αν σταματήσουν να πληρώνουν οι πολίτες;

Εικόνα της Βουλής σε αναβρασμό. Ομιλίες για να συνετιστούν, την ύστατη ώρα, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εκφράζουν αντιρρήσεις και ρισκάρουν “να πάρουν στο λαιμό τους τη σωτηρία της χώρας”.

Γράφει η Μάριον Μιχελιδάκη.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός μιλάει αυστηρά για τους εταίρους και την αργοκίνητη συμπεριφορά τους μπροστά στο τέρας που απειλεί την Ευρώπη και καταλήγει, για άλλη μια φορά, στην κληρονομια που άφησε η κυβέρνηση Καραμανλή και τώρα καλείται να βγάλει αυτός τα κάστανα απο τη φωτιά. Παίρνει το λόγο ο Σαμαράς, το μαύρο πρόβατο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και ακούμε ότι αυτή η θετική ψήφος θα δώσει τη χαριστική βολή στον ασθενή, που ήδη βρίσκεται στην εντατική.

Ακολουθεί η ψηφοφορία, που έχει το σασπένς της αλλά, τελικά, με τον Κουρουμπλή έξω και την Έλσα Παπαδημητρίου να ανεξαρτητοποιείται ψηφίζοντας “ναι”, το Μεσοπρόθεσμο περνάει με 155 ψήφους υπέρ.

Φαντάζομαι την ικανοποίηση των ξένων που, μια αγωνία σίγουρα θα την είχαν, και ήδη θα επεξεργάζονταν ένα Σχέδιο Β’ διάσωσης όχι, πλέον, για εμάς (μας το δήλωσαν σε αυστηρό, μάλιστα, τόνο) αλλά για τους ίδιους.

Αφού, λοιπόν, περάσαμε κι αυτό τον κάβο (μόνο αυτό ακούγαμε τις τελευταίες μέρες, ο κάβος και ο κάβος) τώρα για πού αρμενίζουμε; Ποιος ο πλους του καραβιού;

Ο κόσμος στους δρόμους (μιλάω για τους αγανακτισμένους κι όχι για τους κουκουλοφόρους που βανδαλίζουν εκπροσωπώντας τον κακό μας δαίμονα), επιμένει ότι δεν φεύγει και ρωτάει πώς θα τα βγάλει πέρα με τα μέτρα που έρχονται; Τα αναρίθμητα μέτρα που βάλλουν πια κατά της ύπαρξης των μεσαίων και κάτω στρωμάτων. Όπως και να τα μετρήσεις, ο λογαριασμός δε βγαίνει, χάσαμε τον 13ο ξεχάσαμε τον 14ο, υποστήκαμε περικοπές αποχαιρετήσαμε επιδόματα (κάποια δικαίως) ,τώρα υπολογίζονται άλλοι δύο, περίπου, μισθοί να πετάξουν σε εισφορές και φόρους.

Το ξέρουν ότι δεν βγαίνει… το διαισθάνονται… κυκλοφορεί στην ατμόσφαιρα…

Το χειμώνα ή θα γίνει κανένα θαύμα ή θα υπάρξει στάση πληρωμών, αυτή τη φορά από τους πολίτες, ανυπακοή πληρωμών το ονομάζουν και ήδη εξετάζεται ως πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να συμβεί.

Πλέον φορολογούμαστε, λέει, και για τους φόρους που πληρώνουμε!!!

Ζωτικής σημασίας η άμεση σύσταση του Ταμείου για τις αποκρατικοποιήσεις που θα πρέπει να στεγαστεί (πού αλλού;) στο Χόγκουαρντς, ώστε να χρησιμοποιήσει όλα τα μαγικά του Χάρυ Πότερ (άντε πάλι αυτός), ώστε να προβαίνει σε μια αποκρατικοποίηση ανά δέκα ημέρες!

Το γεγονός ότι εδώ και δεκαετίες δεν κουνιέται φύλλο σε αυτούς τους οργανισμούς πρέπει να μας ανησυχεί; Μήπως σήμερα πια έχουν ωριμάσει οι καταστάσεις και είναι έτοιμες να δεχθούν τις διαρθρωτικές αλλαγές;

Παρεμπιπτόντως, ρεύμα είχατε σήμερα…;

Σε ένα θερμό πολιτικά και εθνικά, πάνω απ’ όλα, καλοκαίρι ο κόσμος σχεδιάζει (όποιος τυχερός έχει ακόμα τη δουλειά του) πού θα καταφέρει να κάνει καμιά βδομαδούλα φτηνές διακοπές, έχοντας έναν κόμπο στο λαιμό για το τι του ξημερώνει από Φθινόπωρο. Να δει πώς θα αξιοποιηθεί το νέο πακέτο διάσωσης και ποιους, τελικά, θα διασώσει; Με όποια ικμάδα αισιοδοξίας του έχει μείνει κι αφού τον έχουν τρελάνει για τις θυσίες που έκανε και κάνει να μην πάνε χαμένες, περιμένει να δει ποια θα είναι η επόμενη μέρα…

Πηγή: aixmi.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags