Facebook Pixel Σαράντα... σερί!
Life
| 2011-07-03 23:10:00

Σαράντα... σερί!

Σαράντα... σερί!

Σαράντα ημέρες στο Σύνταγμα συμπληρώνουν οι "Αγανακτισμένοι". Συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της αστυνομίας. Μικροεπεισόδιο με αστυνομικό με πολιτικά. Πορεία πολιτών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Για 40η συνεχόμενη μέρα και έκτη Κυριακή, οι "Αγανακτισμένοι" διαδηλώνουν στην πλατεία Συντάγματος, στα πλαίσια του 6ου Πανευρωπαϊκού Συλλαλητηρίου.

Πάνω από 5.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν, μπροστά από το κτίριο της Βουλής, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην εφαρμογή του Μνημονίου και ζητώντας την απόσυρση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Εφαρμοστικού νόμου.

Η κυκλοφορία στην λεωφόρο Αμαλίας διακόπηκε από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολίτες στην πλατεία ανακάλυψαν αστυνομικό με πολιτικά, τον οποίο και γύρισαν στην πλατεία για τον δουν οι συγκεντρωμένοι. Αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και το επεισόδιο έληξε.

Ταυτόχρονα οι διαδηλωτές, με συνθήματα, αποδοκίμασαν τις αστυνομικές δυνάμεις για τη στάση που κράτησαν στη διάρκεια των συλλαλητηρίων της περασμένης εβδομάδας.

Οι διαδηλωτές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις συγκεντρώσεις τους και τονίζουν ότι δεν τους πτοεί η βία.

Εξάλλου, εκατοντάδες "αγανακτισμένοι" πολίτες πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στη συνέχεια στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Τοιχοκολλήθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας για την απαγόρευση απόπλου του πλοίου Audacity of Hope, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην Παλαιστίνη.

ΠΗΓΗ: news247.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags