Facebook Pixel Εμ φουκαρά, εμ σικιμπουγιούκ!
Life
| 2011-07-05 10:40:00

Εμ φουκαρά, εμ σικιμπουγιούκ!

Εμ φουκαρά, εμ σικιμπουγιούκ!

Kάθε χρόνο και κάτι. Για να πανικοβάλλεται ο κόσμος, να τρέχει στους γιατρούς, να τρέχει στα φαρμακεία, να πληρώνει, και οι ασθενέστερες οικονομικά χώρες να ξοδεύουν για εμβόλια τεράστια ποσά, που ενθυλακώνουν μεγάλες βιομηχανίες του εξωτερικού.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Λευτέρη Παπαδόπουλου στο aixmi.gr:

Πέρυσι, είχαμε τη γρίπη των χοίρων. Πρόπερσι, τη γρίπη των πτηνών. Και φέτος, λοίμωξη E-colli που ευθύνεται, κατά τους ειδικούς, για 47 θανάτους στη Γερμανία και 8 στη Γαλλία.

Αν και τα κρούσματα, τελευταία, έχουν υποχωρήσει αισθητά, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές, έχουν πανικοβληθεί, γιατί η λοίμωξη είχε ενοχοποιήσει, σε πρώτη φάση, τα ισπανικά αγγουράκια και, αμέσως μετά, μολυσμένες φύτρες φασολιών, στη βόρεια Γερμανία. Τώρα, όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Ένοχοι για το θανατηφόρο βακτηρίδιο, θεωρούνται οι σπόροι της τριγωνέλλας, που είτε τρίβονται για να χρησιμοποιηθούν στα μπαχαρικά είτε καλλιεργούνται για να καταναλωθούν ως φύτρες.

Δεν ξέρω τι να πω. Δεν ξέρουν, όμως, και οι ανά τον κόσμο ειδικοί επιστήμονες, που σηκώνουν τα χέρια μπροστά στο E-colli. Πολλοί, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι θα έχουμε και άλλα κρούσματα, σε διάφορα μέρη της Γης, με αφετηρία την Αίγυπτο. Στο μεταξύ, χιλιάδες αγρότες, ιδίως στην Ισπανία αλλά και την Γερμανία, έχουν υποστεί μεγάλη οικονομική καταστροφή, γιατί αναγκάστηκαν να πετάξουν στις χωματερές, άνευ λόγου -όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων-, τεράστιες ποσότητες αγγουριών και φασολιών!

Κάποια ώρα (στις 8/6) το βακτηρίδιο E-colli, απείλησε και την Ελλάδα: μια Γερμανίδα τουρίστρια 53 ετών, στους Παξούς, εμφάνισε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, εξετάστηκε στο κέντρο Υγείας του νησιού και διαπιστώθηκε ότι είναι φορέας του εντεροαιμορραγικού στελέχους E-colli. Η Γερμανίδα, αμέσως μετά, έφυγε στην πατρίδα και δεν έχουμε πια καμιά πληροφορία για την κατάσταση της υγείας της.

Αλλά ενός κακού ως γνωστόν, μύρια έπονται: μόλις έγινε γνωστό στην Ευρώπη ότι το βακτηρίδιο αυτό είναι επικίνδυνο, οι Γερμανοί, πρωτίστως, βγήκαν στην τηλεόραση και τον Τύπο και άρχισαν να προειδοποιούν τους καταναλωτές, να μη συμπεριλαμβάνουν στο διαιτολόγιό τους λαχανικά και, κυρίως, ντομάτες, αγγούρια και μαρούλια! Και τότε, μ’ έπιασε σύγκρυο: πώς θα ζήσει η Ελλάδα το καλοκαίρι, χωρίς να προσφέρει στους τουρίστες, τις νοστιμότατες και πολλών ποικιλιών σαλάτες της;

Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει μ’ αυτό το καινούργιο πλήγμα που υφίσταται η Ευρώπη (στις αρχές Ιουνίου, είχαν εντοπισθεί 2.200 κρούσματα στην Σουηδία και την Γερμανία. Φαίνεται, όμως, ότι με τα σημερινά δεδομένα, η Ελλάδα δεν θα έχει πρόβλημα. Γιατί εκτός από την τουρίστρια των Παξών, κανένα άλλο κρούσμα E-colli δεν εντοπίστηκε στη χώρα μας.

Και για να μην τελειώσω με τέτοια δυσάρεστα χαμπέρια για την υγεία των φτωχών ευρωπαίων αγροτών, θέλω να πω μια τούρκικη παροιμία, που ξεκινάει από το σεξ, αλλά μιλάει, ουσιαστικά, για τους φτωχούς και τους ταλαίπωρους, που τους κυνηγάνε συνεχώς, τα τρία κακά της μοίρας τους: «Εμ φουκαρά, εμ σικιμπουγιούκ» που θα πει, σε ελεύθερη μετάφραση, γιατί η επί λέξη μετάφραση δεν γράφεται, «ο φουκαράς, δεν φτάνει που είναι άστεγος, πεινασμένος και λέτσος, έχει και αυξημένη λίμπιντο. Ήγουν, φλέγεται από την επιθυμία να κάνει διαρκώς σεξ»!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags