Facebook Pixel Πέμπτη μέρα χωρίς εφημερίδες
Life
| 2011-07-07 09:57:00

Πέμπτη μέρα χωρίς εφημερίδες

Πέμπτη μέρα χωρίς εφημερίδες

Τα προβλήματα με τη διανομή του Τύπου συνεχίζονται για πέμπτη μέρα καθώς ούτε σήμερα οι εφημερίδες δεν είναι κρεμασμένες.

Στο μεταξύ η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ) απάντησε «όχι στους εκβιασμούς» στην πρόταση που υπέβαλαν οι εφημεριδοπώλες, έπειτα από τρεις ημέρες επεισοδίων, κατά τα οποία εφημεριδοπώλες που αντιδρούν στο διά νόμου άνοιγμα του επαγγέλματός τους εμπόδισαν τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελεύθερη διακίνηση του Τύπου.

Από σήμερα, η διανομή των εφημερίδων γίνεται από πάγκους που στήνονται σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και στα περίπτερα στα οποία ήδη παρέχουν Τύπο οι εφημεριδοπώλες που συμφώνησαν με τα πρακτορεία Αργος και Ευρώπη.

Η ΕΙΗΕΑ ζήτησε την άμεση επιστροφή των οφειλών από τους εφημεριδοπώλες και διεμήνυσε ότι όσοι έχουν ήδη υπογράψει συμφωνίες με τα πρακτορεία θα προτιμηθούν στον νέο σχεδιασμό.

«Όσοι άλλοι επιθυμούν να υπογράψουν απευθείας συμβάσεις μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις, οι οποίες θα αξιολογηθούν από τα πρακτορεία διανομής Τύπου», ήταν η απάντηση της ΕΙΗΕΑ στους εφημεριδοπώλες.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags