Facebook Pixel Ούτε δικτάτορας να ήταν…
Life
| 2011-01-14 14:10:00

Ούτε δικτάτορας να ήταν…

Ούτε δικτάτορας να ήταν…

Ένας νεαρός Ρώσος γιατρός τόλμησε να διαμαρτυρηθεί στον Βλαντιμίρ Πούτιν για την κατάσταση του συστήματος υγείας της χώρας. Και τώρα διώκεται από την δικαιοσύνη! Αξίζει να διαβάσετε...

Όπως αναφέρει ο ρωσικός Τύπος, ο Ιβάν Χρένοφ διώκεται από το νοσοκομείο του Ιβάνοβο (βορειοανατολικά της Μόσχας) όπου εργάζεται και από μια κλινική της πόλης.

«Έλαβα κλήτευση να παρουσιαστώ στο δικαστήριο στις 19 Ιανουαρίου», γράφει σε επιστολή του προς τον Τύπο ο Χρένοφ.

Ο Χρένοφ είναι καρδιολόγος και το Δεκέμβριο κατήγγειλε δημόσια (ο Πούτιν απαντούσε σε ερωτήσεις ζωντανά από την τηλεόραση) την πραγματική κατάσταση του ρωσικού συστήματος υγείας, κάνοντας ρεζίλι τον πρωθυπουργό της Ρωσίας…

Μάλιστα, ο Χρένοφ είχε προβεί και σε σοβαρές κατηγορίες, όπως ότι είχε κανονισθεί να βελτιωθεί η εικόνα του νοσοκομείου Ιβάνοβο για την επίσκεψη του Πούτιν τον Νοέμβριο, τονίζοντας ότι είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο σύγχρονοι εξοπλισμοί από άλλα ιδρύματα.

Επίσης, είχε αποκαλύψει ότι μέλη του προσωπικού είχαν μεταμφιεστεί σε ασθενείς και οι γιατροί του νοσοκομείου είχαν λάβει εντολή να λένε στον Πούτιν, αν τους ρωτούσε, ότι παίρνουν μισθό πολύ μεγαλύτερο απ' αυτόν που λάμβαναν στην πραγματικότητα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 70% των Ρώσων είναι δυσαρεστημένοι από την κατάσταση του συστήματος υγείας, καθώς συχνά αναγκάζονται να δίνουν «φακελάκια» με χιλιάδες ρούβλια για να τύχουν ιατρικής φροντίδας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags