08/07/11 - 15:24

Χαμηλόμισθος ο Ομπάμα σε σχέση με Παπούλια!

Μεγαλύτερες απολαβές από τον Ομπάμα λαμβάνει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ανά έτος κατά το αξιόλογο ποσό των 165.441 ευρώ, τη στιγμή μάλιστα που οι Έλληνες πολίτες ζουν μια τρομερά δυσμενή οικονομική περίοδο...

Χαμηλόμισθος ο Ομπάμα σε σχέση με Παπούλια!
41.527views 0shares

Όταν η πιο ισχυρή φιγούρα του πλανήτη, αυτή του Προέδρου των ΗΠΑ, λαμβάνει ετήσιες ακαθάριστες αποδοχές 395.188 δολάρια (δηλαδή 282.159 ευρώ), στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας παρέχεται ετήσια χορηγία και έξοδα παράστασης 447.600 ευρώ.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι παροχές του υπό πτώχευση Ελληνικού Δημοσίου προς τον Πρόεδρο είναι κατά 165.441 ευρώ περισσότερα από αυτά που παρέχει το Αμερικανικό Δημόσιο προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «παχυλός» μισθός του Προέδρου της Δημοκρατίας συνδέεται με τις απολαβές των ανωτάτων δικαστικών…

Το λιγότερο που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι τέτοια στοιχεία είναι προκλητικότατα, ιδιαίτερα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και με τα δεδομένα αυτά ίσως οι πολιτικοί θα έπρεπε να σκεφτούν το ενδεχόμενο μείωσης του μισθού τους, ως συμπαράσταση στο λαό που δοκιμάζεται.

Τη στιγμή λοιπόν που οι χαμηλοσυνταξιούχοι είναι υποχρεωμένοι από το κράτος να προσφέρουν από το υστέρημα τους μέρος των αποδοχών τους σε αυτό, ο Κος Παπούλιας ίσως θα έπρεπε να σκεφτεί να δώσει το «καλό» παράδειγμα και να ζητήσει ο ίδιος μείωση των αποδοχών του.

Πηγή: cosmo.gr