Facebook Pixel «Πυρά» ΠΣΑΤ σε Βαξεβάνη
Life
| 2011-07-08 15:39:00

«Πυρά» ΠΣΑΤ σε Βαξεβάνη

«Πυρά» ΠΣΑΤ σε Βαξεβάνη

Ανακοίνωση κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών. Ο λόγος; Η δήλωση του δημοσιογράφου ότι «έχουμε καταντήσει να είναι περισσότεροι οι αθλητικογράφοι από τους πολιτικούς συντάκτες».

Αναλυτικά:

«Με ενδιαφέρον, αλλά και μεγάλη έκπληξη, διαβάσαμε σήμερα απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη σας στον αθλητικό ραδιοσταθμό NovaΣΠΟΡ FM 94,6, σχετικά με το περιεχόμενο της εκπομπής σας, που προβλήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη ΝΕΤ.

Το ενδιαφέρον μας είχε να κάνει με το γεγονός ότι καταπιαστήκατε με ένα θέμα, το οποίο αναδείχθηκε από αυτούς που, προφανώς υποτιμητικά, εσείς ονομάζετε «αθλητικογράφους». Αυτή η δυσώδης ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας και στη συνέχεια πήρε το δρόμο της για τη δικαιοσύνη, μέσα από αθλητικές εκπομπές και δημοσιεύματα συναδέλφων μας στον αθλητικό και πολιτικό Τύπο.

Η έκπληξή μας έχει να κάνει με την αποστροφή του λόγου σας ότι «έχουμε καταντήσει να είναι περισσότεροι οι αθλητικογράφοι από τους πολιτικούς συντάκτες». Σας θυμίζουμε, λοιπόν, ότι οι επαγγελματίες αθλητικοί δημοσιογράφοι, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, είναι μάχιμοι και αποκαλυπτικοί και διακρίνονται για το εύρος των γνώσεών τους, αφού εκτός από αυτές για τα αθλητικά δρώμενα, ασχολούνται καθημερινά και με πάρα πολλά άλλα ρεπορτάζ, όπως το Αστυνομικό (επεισόδια, βία στα γήπεδα), Δικαστικό (αθλητική και τακτική δικαιοσύνη), Κοινοβουλευτικό κλπ.

Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι στην εκπομπή σας, είχατε καλεσμένους συναδέλφους μας – αθλητικούς συντάκτες, οι οποίοι (σ.σ. τι κατάντια…) αποκάλυψαν πάρα πολλά για το θέμα των «στημένων» αγώνων, ενώ την επόμενη ημέρα το πρωί δεν μιλήσατε σε κάποιον «πολιτικό» ραδιοσταθμό, αλλά (σ.σ. τι κατάντια…) στον αθλητικό ραδιοσταθμό.

Αφού για εσάς κύριε Βαξεβάνη είναι κατάντια το να έχουμε περισσότερους αθλητικογράφους από πολιτικούς συντάκτες, αναρωτιόμαστε πως …καταντήσατε να ασχοληθείτε με ένα ζήτημα το οποίο ανέδειξαν οι «αθλητικογράφοι» και πως επίσης καταντήσατε να ζητήσετε τη γνώμη τέτοιων αθλητικογράφων για τις ανάγκες της εκπομπής σας. Σας ευχαριστούμε που καταδεχτήκατε να γίνετε, έστω για λίγο, ένας από εμάς.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ), έχει στις τάξεις του περισσότερους από 1300 επαγγελματίες αθλητικούς συντάκτες από όλη την Ελλάδα και σας διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε πάρα πολύ περήφανοι για τα μέλη μας, το μορφωτικό τους επίπεδο και την επάρκειά τους».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags