Facebook Pixel Παίζουν με τη φωτιά... (BINTEO)
Life
| 2011-07-08 23:05:00

Παίζουν με τη φωτιά... (BINTEO)

Παίζουν με τη φωτιά... (BINTEO)

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε στα Ίμια ανάμεσα σε ένα τουρκικό αλιευτικό, σκάφος του ελληνικού λιμενικού σώματος και σκάφος του τουρκικού λιμενικού σώματος!

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στην web tv της ιστοσελίδας της «Hurriyet» δείχνει το τουρκικό αλιευτικό να προσεγγίζει τη βραχονησίδα, με τους επιβαίνοντας να βιντεοσκοπούν και να φωτογραφίζουν το ελληνικό έδαφος.

Άμεσα το σκάφος του λιμενικού σώματος προσέγγισε στο σημείο για να απομακρύνει τους Τούρκους, όμως το έργο του δεν ήταν και τόσο… εύκολο. Γιατί; Το σκάφος του τουρκικού λιμενικού σώματος προσέγγισε τα δύο σκάφη και μάλιστα προσέφερε με την παρουσία του βοήθεια και «ασυλία» στο αλιευτικό με τους Τούρκους.

Τελικά, το αλιευτικό αποχώρησε από το σημείο και τα δύο σκάφη του λιμενικού προσέγγισαν το ένα το άλλο μπαίνοντας σε ένα κύκλο διαπραγματεύσεων. Το βίντεο τραβήχτηκε από ένα τέταρτο πλοίο, στο οποίο προφανώς (δεν αναφέρεται κάπου) επέβαιναν Τούρκοι, οι οποίοι κατέγραψαν την… μίνι «ναυμαχία».

Μπορεί το επεισόδιο να μην ήταν «θερμό», ωστόσο από το βίντεο αποδεικνύεται ότι οι «φίλοι» και «γείτονές» μας μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν τις βόλτες και τις… βαρκάδες τους στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ποιος μπορεί να πει με βεβαιότητα πως αν το ελληνικό σκάφος δεν εμφανίζονταν δεν θα είχαμε νέα απόβαση στην βραχονησίδα, όπως είχε συμβεί και πριν μερικά χρόνια;

Τελικά θα μας απαντήσει κάποιος; Τι είναι τα Ίμια; Ανήκουν στην ελληνική επικράτεια; Είναι γκρίζα ζώνη; Ή μήπως κάποιος νεόπλουτος Τούρκος τα έχει αγοράσει σε κάποια δημοπρασία στο πλαίσιο του ξεπουλήματος της Ελλάδας;

Δείτε το βίντεο και τα συμπεράσματα δικά σας:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Πηγή: newstoday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags