14/01/11 - 17:43

Για 50… γιούρια και 15.000 φάσκελα!

Τελικά είμαστε για κλάματα. Ακούστε είδηση, γιατρός στην Πάρο αρνήθηκε να συνοδεύσει ένα 16χρονο τραυματία σε νοσοκομείο στη Σύρο και αναγκάστηκε εν μέσω κακοκαιρίας να απογειωθεί ελικόπτερο με την αεροδιακομιδή να κοστίζει 15.000 ευρώ!

Για 50… γιούρια και 15.000 φάσκελα!
39.494views 0shares

Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη, όταν ο ιατρός που εξέτασε τον 16χρονο μαθητή, ο οποίος είχε τραυματιστεί, συνέστησε να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί στη Σύρο, αφού δεν υπάρχει τομογράφος στην Πάρο.

Η μεταφορά του ασθενή θα μπορούσε να γίνει με καΐκι. Ωστόσο, ο γιατρός αρνήθηκε να συνοδεύσει τον ανήλικο, λέγοντας πως δεν θα πληρωθεί τις υπερωρίες από το ΕΣΥ. Έτσι αντί να καταβάλλουν 50 ευρώ για να πληρώσουν τις υπερωρίες του ανθρώπου, έδωσαν εντολή να «σηκωθεί» ελικόπτερο για την αεροδιακομιδή του τραυματία. Η επιχείρηση, που τελικά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, κόστισε 15.000 ευρώ.

Το γιατί δεν ολοκληρώθηκε, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο…

Εξαιτίας της κακοκαιρίας, το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ όχι μόνο δεν κατάφερε να προσγειωθεί στην Πάρο, αλλά επί 40 περίπου λεπτά είχε χαθεί από τα ραντάρ, θέτοντας σε συναγερμό τις υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας. Δηλαδή κόντεψε να χαθούν και ζωές  συν τοις άλλοις…

Και όλα αυτά για 50 ευρώ…

Ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Το Γιουνανιστάν έχει καταντήσει για 50 γιούρια και 15.000 φάσκελα!

Aξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι το περιστατικό συνέβη,  στη συμπλήρωση 10 χρόνων μετά την τρατγωδία με την πτώση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ (14/1/2001). Ορισμένα γεγονότα πρέπει να τα θυμόμαστε, όχι μόνο για να τιμούμε τη μνήμη αυτών που έχασαν τη ζωή τους, αλλά και για να μαθαίνουμε...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ