Facebook Pixel Στους ρυθμούς των ρίχτερ
Life
| 2011-07-10 08:22:00

Στους ρυθμούς των ρίχτερ

Στους ρυθμούς των ρίχτερ

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε ανοικτά των ανατολικών ακτών της Ιαπωνίας, λίγο στις 4 π.μ. (ώρα Ελλάδας).
 

Σύμφωνα με την ιαπωνική μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία ο σεισμός είχε μέγεθος 7,1 βαθμών. Λίγο μετά την εκδήλωσή του, σεισμικά κύματα ύψους 10 εκατοστών έπληξαν τις βορειοανατολικές ακτές της χώρας και συγκεκριμένα, τα λιμάνια Οφουνάτο (νομαρχία Ιουάτε) και Σόμα (νομαρχία Φουκουσίμα).

Είχε προηγηθεί προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους έως και 50 εκατοστών στις ακτές των νομαρχιών Ιουάτε, Μιγιάγκι και Φουκουσίμα ως τις 10:30 τοπική ώρα (04:30 ώρα Ελλάδας).

Οι αρχές εκτίμησαν ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για ψηλότερα σεισμικά κύματα και ήραν την προειδοποίηση, περίπου δύο ώρες μετά το σεισμό.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή υλικές ζημιές μέχρι στιγμής.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε ανοικτά της χερσονήσου Οτζίκα, σε βάθος 10 χλμ., ανακοίνωσε η υπηρεσία.
Στην ίδια περιοχή είχε σημειωθεί ο σεισμός 9 βαθμών της 11ης Μαρτίου και το επακόλουθο τσουνάμι, που προκάλεσαν τη συνεχιζόμενη πυρηνική κρίση στο εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊίτσι.

Η Tokyo Electric Power Co. (TEPCO) ανακοίνωσε ότι όλοι οι εργαζόμενοί της στο εργοστάσιο απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι προκλήθηκαν περαιτέρω ζημιές στο πυρηνικό εργοστάσιο όπου συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης του συστήματος ψύξης των αντιδραστήρων, ώστε να σταθεροποιηθούν.

Το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) αρχικά είχε εκτιμήσει ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 7,3 βαθμοί, αλλά αργότερα αναθεώρησε την εκτίμησή του στους 7 βαθμούς.

Πηγή: newstoday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags