Facebook Pixel Εξάρθρωση τριών εγκληματικών οργανώσεων
Life
| 2011-07-10 16:10:00

Εξάρθρωση τριών εγκληματικών οργανώσεων

Εξάρθρωση τριών εγκληματικών οργανώσεων

Συλλήψεις 48 ατόμων που εμπλέκονται, σύμφωνα με την αστυνομία, σε δραστηριότητες τριών εγκληματικών οργανώσεων έγιναν στη Λάρισα.

Οι συλληφθέντες παρουσιάστηκαν στον ανακριτή. Ολοι ζήτησαν προθεσμία, προκειμένου να απολογηθούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Η έρευνα, εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς συνολικά έχει σχηματιστεί δικογραφία για 220 άτομα, από την Θεσσαλία αλλά και την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ των δραστηριοτήτων των εγκληματικών οργανώσεων, περιλαμβάνεται ένα συμβόλαιο θανάτου κατά εγκλείστου στις φυλακές αλλά και μία παγίδα θανάτου για αστυνομικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

Μιλώντας για την υπόθεση, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα για τα δεδομένα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και δύο πλαστές σφραγίδες του ΟΚΑΝΑ, τις οποίες προφανώς χρησιμοποιούσαν προκειμένου να «αποδεικνύεται» ότι είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών και να «γλυτώνουν» ποινές.

Αναλυτικά, κατασχέθηκαν:

- Όλων των ειδών ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνη, ηρωίνη, κάνναβη, δενδρύλλια κάνναβης, ναρκωτικά δισκία)

- Όπλα (δύο πιστόλια με σιγαστήρες, ένα όπλο αερίου, ένας σιγαστήρας για όπλο αερίου, μια καραμπίνα, μαχαίρια και μία σιδερογροθιά)

- Σαράντα τρία αυτοκίνητα και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, που χρησιμοποιούνταν ως μέσα για τη διακίνηση ναρκωτικών ή αποτελούσαν οχήματα που προέρχονταν από την πώληση ναρκωτικών ουσιών.

- Ογδόντα οκτώ κινητά τηλέφωνα και έντεκα κάρτες κινητής τηλεφωνίας (sim)

- Το χρηματικό ποσό των 32.530 ευρώ, σε όλων των ειδών τα χαρτονομίσματα και συναλλαγματικές

- Δύο πλαστές σφραγίδες, πλαστά πιστοποιητικά

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags