11/07/11 - 09:55

Εικόνες εγκατάλειψης

Το Πεδίο του Άρεως χρειάζεται συντήρηση, τονίζουν κάτοικοι της περιοχής, που ζητούν την παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής και τουΥΠΕΚΑ.

Εικόνες εγκατάλειψης
26.775views 0shares

Εικόνες εγκατάλειψης παρουσιάζει σε πολλά σημεία το Πεδίο του Άρεως, μόλις επτά μήνες μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασής του από την τότε Υπερνομαρχία Αττικής-Πειραιά. Σπασμένα φώτα, προβλήματα στην ύδρευση των φυτών και των δέντρων, πολλά από τα οποία έχουν ήδη ξεραθεί, άνυδρα ποταμάκια και συντριβάνια, κλειστές τουαλέτες, συνθέτουν ένα τοπίο στα πρόθυρα παρακμής. Αν και το πάρκο δε θυμίζει σε τίποτα τον παλιό κακό εαυτό του, κάτοικοι της περιοχής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του.

«Διαπιστώσαμε ότι πληρώσαμε σχεδον δέκα εκατομμύρια ευρώ για την ανάπλαση του πάρκου, που αρχίζει σταδιακά να ριμάζει», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γιώργος Αμυράς, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος περιηγήθηκε στο πάρκο με πολιτες που ανταποκρίθηκαν στο διαδικτυακό κάλεσμά του, γεωπόνους, υπεύθυνους του έργου, βιοκαλλιεργητές και εθελοντές, προκειμένου να διαπιστώσουν από κοινού τα προβλήματα και να προτείνουν λύσεις.

«Κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου να «κρατήσουμε» το Πεδίο του Άρεως, ωστόσο πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά η ίδια η Περιφέρεια, γιατί το έργο της διατήρησής του είναι πολύ μεγάλο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μανώλης Μπαχλιτζανάκης, πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου «Αθηνά», ο οποίος είναι ένας εκ των πολλών εθελοντών που φροντίζουν καθημερινά για την καθαριότητα, τη φύλαξη και τη συντήρηση του Πάρκου, και οι οποίοι «ποτίζουν ακόμα και με κουβάδες τα φυτά και τα λουλούδια», όπως είπε. «Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση σε δύο χρόνια, το πολύ, θα καταντήσει χειρότερο από ότι ήταν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αν και στο πάρκο φυτεύτηκαν 1.200 δένδρα, 50.000 ανθόφυτα, 7.500 θάμνοι και 2.500 τριανταφυλλιές, ενώ προστέθηκαν 9 στρέμματα χλοοτάπητα και 8 στρέμματα με φυτά εδαφοκάλυψης , πολλά από αυτά έχουν αρχίσει ήδη να ξεραίνονται, αφού δεν ποτίζονται επαρκώς αφού έχουν παρουσιαστεί βλάβες και στα συστήματα άρδευσης.