12/07/11 - 10:57

Κάντο όπως ο Ομπάμα...

Η Γαλλία θα αποσύρει από το Αφγανιστάν το ένα τέταρτο των στρατιωτικών δυνάμεων της -περίπου 1.000 στρατιώτες- από σήμερα μέχρι το τέλος του 2012, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στην προκεχωρημένη βάση των γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Τόρα, στην επαρχία Καπίζα, κοντά στην Καμπούλ.

Κάντο όπως ο Ομπάμα...
28.523views 0shares

"Πρέπει να ξέρει κανείς να τελειώνει έναν πόλεμο", πρόσθεσε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της αιφνιδιαστικής του επίθεσης στο Αφγανιστάν. "Δεν ετέθη ποτέ θέμα να διατηρήσουμε επ’ αόριστον στρατεύματα στο Αφγανιστάν".

Στις 24 Ιουνίου, κατά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρόεδρος της Γαλλίας είχε ανακοινώσει ότι "μερικές εκατοντάδες" γάλλοι στρατιώτες θα αποχωρήσουν από το Αφγανιστάν "μέχρι το τέλος του έτους έως τις αρχές του επομένου", στο πλαίσιο της αποχώρησης στρατιωτικών δυνάμεων που είχαν ανακοινώσει λίγο πριν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

"Θα έχω την ευκαιρία, κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, να σάς δώσω λεπτομέρειες για την προέλευση των δυνάμεων και τον αριθμό τους", είχε δηλώσει τότε.

Πηγή: newstoday.gr