Facebook Pixel Υψηλά επιτόκια καταθέσεων
Life
| 2011-07-13 16:22:00

Υψηλά επιτόκια καταθέσεων

Υψηλά επιτόκια καταθέσεων

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 2,5 ετών κυμαίνονται τα επιτόκια καταθέσεων που προσφέρουν οι τράπεζες, ιδιαίτερα των προθεσμιακών λογαριασμών.

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 2,5 ετών περίπου, κυμαίνονται τα επιτόκια καταθέσεων που προσφέρουν οι τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη χώρα, ιδιαίτερα των προθεσμιακών λογαριασμών και των καταθετικών προϊόντων που προαπαιτούν την δέσμευση του κεφαλαίου για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών μειώθηκαν τον Μάιο κατά 4,9 δισ. ευρώ.

Η νέα αυτή εκροή ανεβάζει τις συνολικές απώλειες που έχουν υποστεί οι τράπεζες από την αρχή του έτους στα 17,8 δισ. ευρώ.

Στην μελέτη υπήρχε η εκτίμηση ότι οι συνολική μείωση καταθέσεων το 2011 θα είναι της τάξης των 19 δισ. ευρώ, που σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα όχι μόνο θα επαληθευτεί αλλά και θα ξεπεραστεί.

Όπως επισημαίνουν και οι ίδιοι οι τραπεζίτες, οι πολίτες που επιθυμούν να προχωρήσουν σε αποταμίευση ενός χρηματικού ποσού θα πρέπει να προχωρούν σε βάθος έρευνας αγοράς καθώς οι διαφοροποιήσεις των επιτοκίων είναι σημαντικές, αλλά προπάντων και τα επιμέρους χαρακτηριστικά των καταθετικών προϊόντων διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι για ένα ποσό 10.000 με χρονική διάρκεια δέσμευσης ενός έτους τα προσφερόμενα επιτόκια κυμαίνονται από 1% μέχρι 5% περίπου που έχει ως αποτέλεσμα η ετήσια απόδοση να παρουσιάζει διαφορά έως και 350 ευρώ περίπου, ανάλογα με την τράπεζα που τελικά θα επιλεγεί.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags