Facebook Pixel Δύο νεκροί στην Αλγερία
Life
| 2011-07-17 07:54:00

Δύο νεκροί στην Αλγερία

Δύο νεκροί στην Αλγερία

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες όταν βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας σε μια πόλη 70 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας της Αλγερίας, δήλωσε μια πηγή των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Η οργάνωση-‘παράρτημα’ της αλ Κάιντα στη Βόρεια Αφρική πραγματοποιεί συχνά επιθέσεις εναντίον των υπηρεσιών ασφαλείας σε επαρχιακές περιοχές της Αλγερίας, αλλά είχαν περάσει μήνες από την προηγούμενη βομβιστική επίθεση στο κέντρο κάποιας πόλης.

Η επίθεση έγινε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της πόλης Μπορτζ Μενάιελ, κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας της πόλης, σύμφωνα με την πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ένας από τους δύο νεκρούς ήταν αστυνομικός, είπε η πηγή. Πρόσθεσε ότι αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν από την επίθεση και ότι ο απολογισμός είναι πιθανό να αυξηθεί.

Δεν υπήρξε επίσημη επιβεβαίωση της επίθεσης.

Η Αλγερία προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από δύο δεκαετίες εμφυλίου ανάμεσα στις υπηρεσίες ασφαλείας και τους ισλαμιστές, ο οποίος κορυφώθηκε την δεκαετία του 1990 και στοίχισε περίπου 200.000 ζωές.

Τα τελευταία χρόνια η βία έχει μειωθεί, αλλά οι εξτρεμιστές --που σήμερα δρουν ως η αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μάγρεμπ (ΑΚΙΜ)-- συνεχίζουν να στήνουν ενέδρες, να προβαίνουν σε απαγωγές και σε βομβιστικές επιθέσεις.

Η Μπορτζ Μενάιελ βρίσκεται στην ορεινή περιοχή της Καβυλίας, προπύργιο της ΑΚΙΜ, όπου σημειώνονται οι περισσότερες επιθέσεις.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags