Facebook Pixel «Κίτρινη» ομηρία στην Αθήνα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2011-07-18 12:00:00

«Κίτρινη» ομηρία στην Αθήνα! (ΒΙΝΤΕΟ)

«Κίτρινη» ομηρία στην Αθήνα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ατέλειωτη ταλαιπωρία σε Πειραιά και «Αττική Οδό». Τουρίστες περπατούν χιλιόμετρα με τις βαλίτσες στο χέρι. Διατάχθηκε δικογραφία για παρακώλυση συγκοινωνιών…

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί από το πρωί στους δρόμους περιμετρικά του λιμανιού στον Πειραιά, αλλά και του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», αφού οι οδηγοί των ταξί απεργούν για 48 ώρες. Λόγω της απεργίας χιλιάδων οδηγών η κυκλοφορία διεξάγεται μετ’ εμποδίων, αφού οι ταξιτζήδες πιάνουν μεγάλο χώρο των δρόμων κυκλοφορίας.

Τουρίστες αναγκάζονται να περπατούν μεγάλες αποστάσεις από την είσοδο του ΗΣΑΠ στον Πειραιά μέχρι το καράβι που έχουν επιλέξει για τον προορισμό τους, ενώ στην ακτή Ξαβερίου όπου βρίσκονται τα κρουαζιερόπλοια, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη μετακίνηση των τουριστών με τα πούλμαν. Μέσα στο λιμάνι και στις περισσότερες πύλες εισόδου, υπάρχει ισχυρή δύναμη του λιμενικού σώματος. Στο σημείο βρίσκονται περίπου 2.500 αυτοκινητιστές ταξί, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος κατέστησε σαφές ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν και κάλεσε για άλλη μια φορά τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να ανακαλέσει την απόφασή του και να αρχίσει διάλογος με βάση το προεδρικό διάταγμα.

Δικογραφία για… παρακώλυση συγκοινωνιών

Με εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένης Ράικου, θα σχηματίζονται αμέσως δικογραφίες για όσους οδηγούς ταξί διαπιστώνεται ότι διαπράττουν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Να σημειώσουμε ότι περίπου 2.500 ταξί στο λιμάνι του Πειραιά και 2.000 ταξί στην Αττική οδό στο ρεύμα προς το αεροδρόμιο, οι οδηγοί έχουν καταλάβει τις δεξιές λωρίδες κυκλοφορίας, διαμαρτυρόμενοι για το άνοιγμα του επαγγέλματος. Αρκετοί είναι οι οδηγοί που έχουν βγάλει τις πινακίδες, για να μην τις πάρει η τροχαία!

Έκαψαν ταξί στο Ηράκλειο!

Η διαμαρτυρία στο Ηράκλειο είχε μία διαφορετική χροιά. Οι αυτοκινητιστές περιέλουσαν με πετρέλαιο, στη πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, ένα παλιό ταξί και του έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική.

Οι ιδιοκτήτες ταξί ξεκίνησαν από το πρωί πορεία διαμαρτυρίας από την παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου και περνώντας μέσα από κεντρικούς δρόμους κατέληξαν στην πλατεία Ελευθερίας.

Η φωτιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ στην πλατεία παραμένουν συγκεντρωμένοι ταξιτζήδες, οι οποίοι αναμένεται να έχουν συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

Συνεχής ενημέρωση για την απεργία των ιδιοκτητών ταξί στο newstoday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags