15/01/11 - 18:10

Με ορμητήριο την εκκλησία

Πεδίο μάχης ο Α. Παντελεήμονας, ακροδεξιοί έχουν ταμπουρωθεί στην εκκλησία!

Με ορμητήριο την εκκλησία
54.676views 0shares

Σε εξέλιξη βρίσκεται το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια αυτή την ώρα με τους διαδηλωτές να δηλώνουν πως θα μεταβούν στον Άγιο Παντελεήμονα.

Η αστυνομία είναι αποφασισμένη να αποτρέψει τη συνάντηση των κατοίκων της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα με τους διαδηλωτές του αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου.

Για αυτό εκτός από το φράγμα που έστησε για να μην επιτρέψει την διέλευση των διαδηλωτών προς την πλατεία, αποπειράθηκε να αδειάσει και την πλατεία από τους συγκεντρωμένους κατοίκους.

Αυτό προκάλεσε έντονα επεισόδια ανάμεσα σε κατοίκους και ακροδεξιά στοιχεία με τα ΜΑΤ, όπου οι κάτοικοι με καδρόνια, σπασμένα μπουκάλια και πέτρες, πολιορκούσαν τους αστυνομικούς, ενώ όταν οι δεύτεροι έκαναν εκτεταμμένη χρήση δακρυγόνων, πολλοί από τους κατοίκους έσπευσαν να προστατευθούν μέσα στην Εκκλησία.

Η κατάσταση είναι ακόμα έκρυθμη με αποτέλεσμα οι ακροδεξιοί να έχουν ταμπουρωθεί μέσα στην εκκλησία και τους αστυνομικούς απέξω να τους πολιορκούν.

Πάντως, οι διαδηλωτές του συλλαλητηρίου τελικά δέχθηκαν να μην προσεγγίσουν την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και αποχώρησαν από το σημείο.


Διαπραγματεύσεις για να περάσουν από το μπλόκο οι διαδηλωτές

Η συγκέντρωση στον Άγιο Παντελεήμονα

Περίπου διακόσια άτομα συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα, στο πλαίσιο εκδήλωσης διαμαρτυρίας που οργάνωσαν οι «Κάτοικοι Αγ. Παντελεήμονα», εναντίον του αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου που είχαν προγραμματίσει για τις 2 μετά το μεσημέρι η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, συνδικαλιστικοί φορείς, φοιτητικοί και μαθητικοί σύλλογοι.

Η συγκέντρωση έγινε προκειμένου επίσης, να μην καταστεί δυνατή η τοποθέτηση μικροφωνικής εγκατάστασης και εξέδρας που προορίζονταν για τη συναυλία που έχει προγραμματιστεί από τις αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις. Στη συνάντηση βρέθηκαν και οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, κ. Γεωργιάδης και Πλεύρης, οι οποίοι όπως αναφέρουν κύκλοι των βουλευτών στο NewsIt αποχώρησαν μόλις εμφανίστηκαν μέλη της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να μην υπάρξουν εντάσεις.

Από το σύνολο των ατόμων που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα, περίπου οι μισοί ήταν περίοικοι μέσης και τρίτης ηλικίας και οι υπόλοιποι ήταν μαυροντυμένοι άνδρες, νεαρής και μέσης ηλικίας. Οι τελευταίοι κρατούσαν κράνη και ελληνικές σημαίες περασμένες σε χοντρά καδρόνια, είχαν σακίδια στην πλάτη και φορούσαν ενισχυμένα μπουφάν με επένδυση και χοντρά γάντια.

Περισσότεροι από εκατό ένστολοι και μη αστυνομικοί ήταν «ακροβολισμένοι» στις τέσσερεις γωνίες της πλατείας.

Από τα μεγάφωνα ακούγονταν αντάρτικα τραγούδια της δεκαετίας του ‘40, τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη, του Ν. Ξυλούρη, αλλά και hip-hop, ενώ σημειώθηκαν περιστατικά προπηλακισμού σε βάρος των αστυνομικών με ύβρεις από συγκεντρωθέντες κατοίκους, χωρίς να υπάρξει συνέχεια.

Ο δρόμος της οδού Αχαρνών ήταν σκεπασμένος από προκηρύξεις που ανέφεραν: «Ελληνες πολίτες της Αθήνας, όχι στον αφανισμό των ελληνικών επιχειρήσεων. Φέρτε πίσω τα κλεμμένα. Αντίδραση, Αντίσταση, Εξέγερση. Εξω οι λαθρομετανάστες από την Ελλάδα. Ελεύθερες, ανθρώπινες, ελληνικές γειτονιές».

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr