15/01/11 - 18:56

Χείρα βοηθείας στη μικρή Ιωάννα!

Το μικρό κοριτσάκι που συγκλόνισε το Πανελλήνιo με την ιστορία της, ωστόσο συνεχίζει να κινδυνεύει για αυτό χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας…

Χείρα βοηθείας στη μικρή Ιωάννα!
21.024views 0shares

Η περίπτωση της μικρής Ιωάννας για την οποία δόθηκε το φιλικό των ομάδων βόλεϊ Νίκης Αιγινίου - ΠΑΟΚ έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Στις 14 Νοεμβρίου του 2008 υπέστη σοβαρά εγκαύματα σε όλο της το κορμάκι κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς που ξέσπασε στο σπίτι του παππού της Γιώργου Γκορίδη, ο οποίος 15 ημέρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του...

Σύμφωνα με τους γονείς, η πυρκαγιά ξέσπασε από την έκρηξη της τηλεόρασης λόγω της απότομης μείωσης και αύξησης τάσης του ρεύματος της ΔΕΗ. Μάλιστα, η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, αλλά τα πάντα κινούνται σε ρυθμούς χελώνας και η ΔΕΗ ακόμα κάνει έρευνες και μετρήσεις σε 41 σπίτια του χωριού λίγο έξω από το Αιγίνιο για να διαπιστώσει εάν όντως υπήρχε πρόβλημα στην τάση του ρεύματος.

Η Ιωάννα τότε ήταν 3,5 ετών. Μόλις που την πρόλαβαν μέσα από τις φλόγες, αλλά η ζημιά είχε γίνει... Για τρεις μήνες ήταν σε καταστολή και οι γιατροί έδιναν λίγες πιθανότητες να κρατηθεί στη ζωή. Ευτυχώς έπειτα από μεγάλη μάχη επιβίωσης στην εντατική το κοριτσάκι συνήλθε... Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του εξωτερικού, όπου υποβλήθηκε σε πολλαπλές χειρουργικές και δαπανηρές επεμβάσεις, ενώ για ενάμιση χρόνο ήταν σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Συγκινημένοι από την περιπέτεια της υγείας της, εκκλησίες, εκπαιδευτικά ιδρύματα καθώς και απλοί πολίτες προσέφεραν ό,τι μπορούσαν για να συγκεντρώσουν χρήματα προκειμένου να καλυφθεί το μεγάλο κόστος της νοσηλείας της και να βοηθήσουν τον άνεργο πατέρα της μικρής αλλά και τη φτωχή οικογένεια που έχει ακόμα ένα παιδί 2 ετών. Μάλιστα και οι Αγαμοι Θύται έδωσαν την άνοιξη συναυλία στο Αιγίνιο με σκοπό να μαζέψουν χρήματα.

Η Ιωάννα παραμένει με τραχειοτομή και κάθε εβδομάδα υποβάλλεται σε χειρουργικές επεμβάσεις για να μπορέσουν να αποκατασταθούν οι σοβαρές βλάβες στα άνω άκρα, στο πρόσωπο και στο τριχωτό της κεφαλής. Οι γιατροί αισιοδοξούν, αλλά δεν υπόσχονται για πλήρη αποκατάσταση...

Το τελευταίο διάστημα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, όπου οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έχουν πάρει ως προσωπική τους υπόθεση και έχουν αγκαλιάσει τη μικρή Ιωάννα.

Το ενδεχόμενο να χρειαστεί νέα χειρουργική επέμβαση στο εξωτερικό παραμένει ανοιχτό, αλλά τα νοσήλια σε ειδική κλινική του Λονδίνου υπολογίστηκαν σε 188.000 ευρώ, οπότε κάνουν απαγορευτική οποιαδήποτε σκέψη.

«Ευχαριστούμε όσους μας έχουν συμπαρασταθεί και μας ανακουφίζουν μέσα στη συμφορά μας. Ευχαριστώ την τοπική κοινωνία του Αιγινίου και τους ανθρώπους στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» που τον τελευταίο καιρό έχει γίνει το δεύτερο σπίτι μας. Ολα έγιναν μέσα σε μισή ώρα που έλειψα από το σπίτι εκείνο το μοιραίο απόγευμα...» λέει με πόνο ψυχής ο άτυχος πατέρας και συμπληρώνει:

«Η Ιωάννα αγαπούσε τον παππού και καθόταν μαζί του. Την πρόσεχε σαν τα μάτια του. Η συμφορά έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη. Δεν ξέρω πώς έχουμε φτάσει ως εδώ... Είμαι άνθρωπος του μεροκάματου. Δεν ξέρω πολλά γράμματα. Τα χρήματα είναι όλα από τις προσφορές των συνανθρώπων μας. Πριν από λίγες ημέρες βρήκα δουλειά και αυτό είναι σημαντικό.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όσους βοηθούν. Στόχος της ζωής μου είναι να δω την κοπέλα μου καλά και μετά ας πεθάνω...» είναι τα συγκινητικά λόγια του πατέρα. Οσο για την ψυχολογική κατάσταση της μικρής είπε: «Αντί να τη στηρίζουμε εμείς, μας δίνει κουράγιο αυτή. Μας δίνει δύναμη ζωής κάθε μέρα και αυτό με κάνει να πιστεύω πως θα μπορέσω να της δώσω ό,τι έχει στερηθεί...».

Για την ανακούφιση, λοιπόν, της μικρής Ιωάννας έχει ανοιχτεί και λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα: 049/753328-44 (δικαιούχοι Γκορίδης, Καραγιάννη).

ΠΗΓΗ: www.sentragoal.gr