Facebook Pixel Το "δεν ξεχνώ" ισχύει ακόμη για την Κύπρο
Life
| 2011-07-20 15:48:00

Το "δεν ξεχνώ" ισχύει ακόμη για την Κύπρο

Το "δεν ξεχνώ" ισχύει ακόμη για την Κύπρο

Οι σειρήνες θα ηχήσουν και πάλι σήμερα στις 5.30 π.μ. στην ελεύθερη Κύπρο. Θα ηχήσουν για να θυμίσουν τι συνέβη στο νησί στις 20 Ιουλίου 1974.

Γράφει ο Σωτήρης Τριανταφύλλου.

Θα ηχήσουν για να θυμίσουν τι συνέβη στον Ελληνισμό πριν από 37 χρόνια, θα ηχήσουν για να μην ξεχάσουμε το διαρκές έγκλημα που συντελείται στην Κύπρο, όσο και αν το θέλουν κάποιοι εντός και εκτός της Ελλάδας και του Ελληνισμού.

20 Ιουλίου 2011 σήμερα, 37 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Μία ακόμη θλιβερή επέτειος για το νησί, μία ακόμη θλιβερή επέτειος για τον Ελληνισμό. Τι να πρωτοπεί και τι να πρωτοθυμηθεί κανείς για την ημέρα αυτή. Τόσοι νεκροί, τέτοιο πλήγμα. Τα νέα παιδιά που χάθηκαν από την Ελλάδα και την Κύπρο πέφτοντας υπέρ πατρίδος, τους αγνοούμενους που ακόμη υπάρχουν, τους Ελληνες που πρόδωσαν την Κύπρο τότε.

Κάθε χρόνο τέτοια ημέρα τα θυμόμαστε όλα αυτά. Κάθε χρόνο τέτοια ημέρα δεν ξεχνάμε, όπως λέει και το περίφημο πια σύνθημα-σύμβολο «Δεν ξεχνώ», το οποίο συνέλαβε το πρωί της 14ης Αυγούστου 1974, την ημέρα που ο Αττίλας 2 έκοψε την Κύπρο στα δύο κατά τη δεύτερη εισβολή, ο Νίκος Δήμου, ο Ελληνας συγγραφέας και φιλόσοφος, ο οποίος οραματίστηκε την Κύπρο μαχαιρωμένη και τη γραμμή του Αττίλα σαν μια ροή πηγμένου αίματος που σιγόσταζε.

Αυτό το κλασικό πια σύνθημα-σύμβολο είναι και μια πραγματικότητα σήμερα, 37 χρόνια μετά την εισβολή, αλλά είναι και μια προτροπή για όλους τους απανταχού Ελληνες. Μια προτροπή να μην ξεχάσουν την Κύπρο, την τελευταία διαιρεμένη χώρα της Ευρώπης που υφίσταται μια παράνομη κατοχή, αλλά αυτή η παρανομία εξυπηρετεί και ουδείς ασχολείται.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags