Facebook Pixel Ο λαϊκισμός των πολιτικών και η αφύπνιση των παικτών
Άλλα Σπορ
| 2011-07-21 14:07:00

Ο λαϊκισμός των πολιτικών και η αφύπνιση των παικτών

Ο λαϊκισμός των πολιτικών και η αφύπνιση των παικτών

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για το πάρτι με τα δανεικά που τελείωσε και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό που έχει προσγειωθεί στη θλιβερή πραγματικότητα.
 

Αναλυτικά το άρθρο του:

Mπορεί οι υπουργοί να λαϊκίζουν και να μην εφαρμόζουν τους νόμους που ψηφίζουν, επειδή προέχει η δική τους σωτηρία από της χώρας, στον χώρο του αθλητισμού όμως έβαλαν επιτέλους μυαλό και προσαρμόζονται στην πραγματικότητα.

Εδώ και ενάμιση χρόνο όλοι οι βουλευτές τονίζουν την αναγκαιότητα να αλλάξει σελίδα η χώρα και να κοπεί ο ομφάλιος λώρος της εκλογικής πελατείας με το δημόσιο, αλλά στην πράξη δρουν εντελώς αντίθετα.

Πηγαίνουν στα χωριά και τις πόλεις τους και χαϊδεύουν τα αυτιά των ψηφοφόρων, αντί να τους πουν την αλήθεια «Το πάρτι με τα δανεικά τελείωσε.

Πρέπει να δουλέψετε, να μη περιμένετε τις επιδοτήσεις, να σπάσουν οι συντεχνίες, να ανοίξουν τα επαγγέλματα, να φύγουν οι περιττοί και μη αναγκαίοι από το δημόσιο και τις ΔΕΚΟ".

Κοντά σε αυτούς τα χρεοκοπημένα κανάλια, που έχουν να πληρώσουν εργοδοτικές εισφορές από τον … περασμένο αιώνα. Αυτό δεν τους αποτρέπει να παλεύουν με νύχια και με δόντια για να μην αλλάξει η χώρα. Γιατί αν αλλάξει, πρέπει να πληρώσουν ή να κλείσουν.

Στο βόλει όμως και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό έχουν προσγειωθεί στην θλιβερή πραγματικότητα. Ομάδες δηλώνουν από τώρα αδυναμία να αγωνισθούν, διαλύονται, ενώ άλλες ρίχνουν τους προϋπολογισμούς τους σε χαμηλά, αλλά πραγματικά επίπεδα. Το κρατικό χρήμα τελείωσε, επιχορηγήσεις δεν υπάρχουν γι αυτό και ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

Άλλες εποχές ο Ολυμπιακός δεν θα έκανε παζάρια 20.000 ευρώ για τον πολυτιμότερο παίκτη του πρωταθλήματος, τον κουβανό Ντεσπέιν. Θα τον έπαιρνε και με περισσότερα χρήματα και θα έψαχνε εν μέσω περιόδου πως θα τον πληρώσει.

Άλλες εποχές ο Παναθηναικός θα έκανε μεταγραφές και δεν θα τον ενδιέφερε το χρέος που έχει εκτιναχθεί και μπορεί να οδηγήσει την ομάδα σε αφαίρεση βαθμών. Τώρα ουδείς βάζει το κεφάλι του στον ντορβά και υπάρχει ενδεχόμενο να μη κατεβεί ομάδα στο πρωτάθλημα.

Άλλες εποχές ο Ηρακλής δεν θα έκανε παζάρια με τον Κράβαρικ και τον Σμαραγδή. Θα τους κρατούσε και τους δυο και έχει ο θεός. Κάποιος θα βρισκόταν να τους πληρώσει ή θα αυξανόταν το χρέος.

‘Άλλες εποχές ο Παπαδημητρίου και ο Ρουμελιώτης θα έμεναν στην Ελλάδα του φραπέ, του ήλιου και της χαλαρής προπόνησης. Τώρα πήραν το δισάκι τους στον ώμο και πήγαν την Γαλλία και την Ιταλία.

Στον αθλητισμό ξύπνησαν, την πολιτική όχι. Οι πολιτικοί όλου του κόσμους εξυπηρετούσαν τόσα χρόνια τις αγορές και όχι τους πολίτες που τους εξέλεγαν. Ε, ήρθε ο καιρός να τους … απορροφήσουν κι αυτούς οι αγορές…

Πηγή: sport24.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags