16/01/11 - 09:40

Δύο συλλήψεις στον Άγιο Παντελεήμονα (BINTEO)

Δύο συλλήψεις και 13 προσαγωγές, κυρίως μελών ακροδεξιών οργανώσεων, έγιναν χθες στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα από την αστυνομία, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στην οδό Αχαρνών.

Δύο συλλήψεις στον Άγιο Παντελεήμονα (BINTEO)
56.236views 0shares

Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν οι συγκεντρωθέντες στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, περίπου 300 άτομα, επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό με ξύλα και άλλα αντικείμενα για να επιτεθούν στα άτομα που πραγματοποιούσαν αντιρατσιστικό συλλαλητήριο.

Η πορεία, που είχε ξεκινήσει από τα Προπύλαια είχε φτάσει στο σημείο που είχαν παραταχθεί οι αστυνομικές δυνάμεις όταν οι συγκεντρωθέντες, σύμφωνα με την αστυνομία, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με σκοπό να περάσουν για να τους επιτεθούν.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων ακόμα και μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα και απομάκρυνε τους συγκεντρωθέντες ενώ ο εισαγγελέας που ήταν παρών ζήτησε από τους επικεφαλής του αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου να μην προχωρήσουν προς την πλατεία, όπου είχαν σκοπό να πραγματοποιήσουν συναυλία, για λόγους δημόσιας τάξης.

Οι συμμετέχοντες στην αντιρατσιστική πορεία δέχτηκαν τις οδηγίες και γύρισαν μέχρι την Ομόνοια όπου και διαλύθηκαν.

Τα επεισόδια έληξαν αργά το απόγευμα και αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στην περιοχή.


 

ΠΗΓΗ: cosmo.gr