16/01/11 - 10:35

Έτοιμοι να τραβήξουν ξανά χειρόφρενο

Με κόκκινο πανί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και το δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αναμένεται να προσέλθουν στο διάλογο επί του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες.  

Έτοιμοι να τραβήξουν ξανά χειρόφρενο
31.598views 0shares

Ωστόσο, η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, έχει καταστήσει σαφές ότι δεν μπορεί να γίνει διάλογος με ομηρία το επιβατικό κοινό. Μάλιστα, ο υπουργός κ. Δημήτρης Ρέππας, έστειλε νέο τελεσίγραφο στους εργαζόμενους να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις,.

Σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ο κ. Ρέππας τονίζει: «Στόχος του υπουργείου είναι η εξυγίανση και η αναδιοργάνωση των φορέων, ώστε να έχουν προοπτική και μαζί με αυτούς να αισθάνονται ασφαλείς και οι εργαζόμενοι». Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις σημειώνει: «Αν αφήσουμε ανοιχτή την πόρτα για ιδιωτικοποιήσεις ζημιογόνων φορέων, τότε ακολουθούν απολύσεις». Παράλληλα ο κ. Ρέππας στέλνει και ένα μήνυμα προς τους συνδικαλιστές λέγοντας ότι τα στερεότυπα του συνδικαλισμού βρίσκονται σε αναντιστοιχία με την εποχή που μπήκαμε και πως αντί να κάνουμε το προσωπικό πρόβλημα εθνικό ζήτημα, να κάνουμε το εθνικό ζήτημα προσωπικό πρόβλημα.

Μέχρι στιγμής μόνο οι εργαζόμενοι στο Μετρό και το Τραμ έχουν ανακοινώσει ότι αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους, όσο συνεχίζεται ο διάλογος, ενώ οι εργαζόμενοι στα άλλα μέσα μεταφοράς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ έχουν εξαγγείλει για Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη στάσεις εργασίας 11.00 έως τις 15.30 και 11.00 με 15.00 αντίστοιχα, ενώ οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ ανακοίνωσαν στάση εργασίας την Τρίτη 12.00 με 16.00 το απόγευμα.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, το πιθανότερο είναι η πρώτη επαφή της ηγεσίας του ΥΥΜΔ να γίνει αύριο ή την Τρίτη με τους συνδικαλιστές του Μετρό και του Τραμ, ενώ για τους υπόλοιπους το μέλλον του διαλόγου είναι αβέβαιο αν δεν σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.

ΠΗΓΗ: newsday.gr