Facebook Pixel Διαρροή πολλών τόνων πετρελαίου στη Β. Θάλασσα
Life
| 2011-08-16 13:04:00

Διαρροή πολλών τόνων πετρελαίου στη Β. Θάλασσα

Διαρροή πολλών τόνων πετρελαίου στη Β. Θάλασσα

Συνεχίζεται η διαρροή πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα από αγωγό της -ο οποίος έχει υποστεί ρήγμα- , ωστόσο η ποσότητα πετρελαίου που διαρρέει τώρα είναι μικρότερη, ανακοίνωσε ο πετρελαϊκός όμιλος Royal Dutch Shell.

"Η ποσότητα πετρελαίου που διαρρέει έχει μειωθεί στα περίπου δυο βαρέλια την ημέρα", δήλωσε στο ραδιοσταθμό του BBC, ο Γκλεν Σέιλι, τεχνικός διευθυντής των επιχειρήσεων εξόρυξης της Shell στην Ευρώπη.

Το Ρόιτερς αποκάλυψε το Σάββατο ότι η διαρροή του πετρελαίου από τον αγωγό που συνδέεται με την πλατφόρμα εξόρυξης Γκάνετ που ανήκει στη Shell και στην Exxon Mobil Corp και η οποία βρίσκεται 180χλμ ανοιχτά του λιμανιού Αμπερντίν, της Σκωτίας, είχε αρχίσει δυο ημέρες πριν το αποκαλύψουν οι αρχές ή η εταιρεία.

Ο Σέιλι δικαιολόγησε την αρχική σιωπή του πετρελαϊκού ομίλου λέγοντας ότι η διαρροή εντοπίσθηκε σε περίπλοκη υποθαλάσσια υποδομή. Η εταιρεία δεν είναι μέχρι στιγμής σε θέση να ανακοινώσει πότε θα σταματήσει η διαρροή.

Η Shell ανακοίνωσε ότι περίπου 216 τόνοι πετρελαίου που ισοδυναμούν με 1.300 βαρέλια, έχουν διαρρεύσει στη Βόρεια Θάλασσα, αλλά ότι η ποσότητα του πετρελαίου που διαρρέει μειώθηκε μετά το σφράγισμα ενός φρέατος.

Ο Σέιλι δήλωσε ότι η Shell πιστεύει ότι το πετρέλαιο που έχει διαρρεύσει δε θα φτάσει στις ακτές.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags