Facebook Pixel «Μεγάλη Παρασκευή» για τα χρηματιστήρια
Life
| 2011-08-19 21:23:00

«Μεγάλη Παρασκευή» για τα χρηματιστήρια

«Μεγάλη Παρασκευή» για τα χρηματιστήρια

Δεύτερη ημέρα με «αναταραχές» στη κίνηση των χρηματιστηρίων και το χρυσό να σημειώνει τιμή ρεκόρ.

Με χαμηλά 15ετίας έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών στη Σοφοκλέους σημειώνοντας πτώση 1,15% στις 961,96 μονάδες με τζίρο 53 εκατ.ευρώ.
Στον περιορισμό των απωλειών συνέβαλε η είδηση ότι οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας (Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς), εξετάζουν τη συμμέτοχή τους στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Proton Bank, μέσω μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Σε πτώση και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στο Λονδίνο ο FTSE-100 υποχωρεί κατά 0,56%, στο Παρίσι ο CAC-40 υποχωρεί κατά 1,26% και στη Φραγκφούρτη ο DAX υποχωρεί κατά 1,64%.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης άνοιξε και αυτό με πτώση σήμερα Παρασκευή, για να συνεχίσει με ελαφριά άνοδο. Ο Dow Jones αυτή την ώρα σημειώνει απώλειες κατά 0,33%, ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,11% και ο S&P500 χάνει 0,47%.

Η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου βρίσκεται στο 1,43890. Το γεν και το ελβετικό φράγκο ενισχύονται καθώς θεωρούνται από τους επενδυτές ως «ασφαλή καταφύγια», ενώ οι αγορές αμερικανικών και γερμανικών ομολόγων καλπάζουν (οι τοποθετήσεις κεφαλαίων στα κρατικά χαρτιά θεωρούνται επίσης ασφαλείς από τους επενδυτές σε περιόδους αβεβαιότητας, όπως η σημερινή).

Ο χρυσός, που αποτελεί το κατ' εξοχήν ασφαλές «καταφύγιο», καλπάζει από ρεκόρ σε ρεκόρ. Λίγο πριν από το μεσημέρι η τιμή της ουγκιάς είχε διαμορφωθεί στα 1.862,53 δολάρια, 38,73 δολάρια υψηλότερα από το χθεσινοβραδινό ρεκόρ κλεισίματος της λονδρέζικης αγοράς. Νωρίτερα το πρωί η τιμή του πολύτιμου μετάλλου είχε φθάσει στα 1.867,95 δολάρια η ουγκιά.

Oι απώλειες, στις τιμές του πετρελαίου διευρύνονται. Το αργό στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης υποχωρούσε το μεσημέρι στα 79,82 δολάρια το βαρέλι, 2,56 δολάρια χαμηλότερα από την τιμή κλεισίματος της Πέμπτης. Στο Λονδίνο η τιμή του Brent υποχωρούσε 1,29 δολάρια στα 105,70 δολάρια το βαρέλι.

Στα υψηλότερα επίπεδα από το Β' Παγκόσμιο πόλεμο η ισοτιμία γεν-δολαρίου

Το γιέν άγγιξε τα υψηλότερα από το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο

Την ίδια ώρα στο υψηλότερο επίπεδό του έναντι του δολαρίου από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έφτασε το γεν, με τους επενδυτές να στρέφονται στο ιαπωνικό νόμισμα αναζητώντας ένα «ασφαλές» καταφύγιο.

ΠΗΓΗ: Newstoday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags