19/01/11 - 17:48

«Είκοσι χιλιάδες λουκέτα!»

Τουλάχιστον 15 - 20.000 λουκέτα και 80.000 ανέργους θα φέρει η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος, όπως υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

«Είκοσι χιλιάδες λουκέτα!»
36.407views 0shares

«Ο κλάδος διέρχεται την μεγαλύτερη κρίση από τον πόλεμο και μετά», τονίζει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας και συνεχίζει:

«Η ύφεση στην οικονομία έχει οδηγήσει στη μείωση του τζίρου κατά μέσο όρο 48%. Η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στη χώρα που εξαγγέλθηκε δια στόματος του πρωθυπουργού θα φέρει τουλάχιστον 15-20 χιλιάδες λουκέτα στις επιχειρήσεις του κλάδου και 80.000 νέους ανέργου».

«Πιστεύουμε ότι ο πρωθυπουργός έχει εγκλωβιστεί από τον υπουργό Υγείας σε αυτή την απόφαση. Ζητάμε την αναστολή του νόμου για ένα χρόνο και παράλληλα την έναρξη διαλόγου πραγματικού και όχι προσχηματικού, έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα νόμο βιώσιμο και ρεαλιστικό που θα λαμβάνει υπόψη του τις πραγματικές καταστάσεις που διέρχεται ο κλάδος, την κατάσταση της οικονομίας, το δικαίωμα των πελατών μας να επιλέγουν ελεύθερα», κατέληξε ο κ. Καββαθάς.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ