Facebook Pixel Πληρώνουν τεχνικούς στο ALTER
Life
| 2011-09-01 19:31:00

Πληρώνουν τεχνικούς στο ALTER

Πληρώνουν τεχνικούς στο ALTER

Αναβρασμός επικρατεί στο ALTER, καθώς η εργοδοσία πληρώνει τους τεχνικούς και όχι τους δημοσιογράφους. Απεργία στην εφημερίδα «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ» αύριο Παρασκευή. Απάντηση “KONTRA” σε Τέρενς Κουίκ.

Την λογική του... διαίρει και βασίλευε φαίνεται πως ακολουθούν στο ALTER, καθώς η εργοδοσία σήμερα πλήρωνε τους τεχνικούς, αλλά όχι και τους δημοσιογράφους, με συνέπεια να υπάρξει αναβρασμός στο κανάλι. Μάλιστα οι τεχνικοί είχαν ξεκινήσει από χθες κάτι που συνεχίστηκε και σήμερα, αναστέλλοντας μάλλον για αύριο την προγραμματισμένη για σήμερα στάση εργασίας.

Το θέμα όμως δεν είναι μόνο το ότι πληρώνονται οι τεχνικοί και ελάχιστοι δημοσιογράφοι, είναι ότι όλες οι πληρωμές προέρχονται από την Alpha Bank και μάλιστα ακόμα και σε όσους έχουν συνεργασία με άλλες τράπεζες τους δίνεται επιταγές από την Alpha.

Απεργία στην εφημερίδα «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ»

Σε κήρυξη 24ωρης απεργίας προχώρησαν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ». Η απεργία θα ξεκινήσει την Παρασκευή 06:00 το πρωί έως το Σάββατο την ίδια ώρα, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ζητώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων Ελένης Μπότα, Έφης Ευθυμίου, Ελένης Κατσούρα, Γιώργου Κατοικά και Αγγελικής Κιλμτζόγλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ έχει ως εξής: «Την κήρυξη 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στην εφημερίδα «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ» από τις 6.00 π.μ. της Παρασκευής, 2 Σεπτεμβρίου 2011 έως τις 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 3 Σεπτεμβρίου 2011 αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ζητώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων Ελένης Μπότα, Έφης Ευθυμίου, Ελένης Κατσούρα, Γιώργου Κατοικά και Αγγελικής Κιλμτζόγλου

Για μία ακόμη φορά, ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Πέτρος Τριανταφύλλης χρησιμοποίησε τους εργαζόμενους ως εξιλαστήρια θύματα στο βωμό του κέρδους, δημιουργώντας, συγχρόνως, κλίμα ανασφάλειας και φόβου στους λίγους ακόμη εργαζόμενους, που απομένουν. Πλέον όμως αυτού με την συνεχή μείωση του προσωπικού υπονομεύεται η έννοια της ημερήσιας εφημερίδας, ενώ διασύρεται η έννοια της δημοσιογραφικής λειτουργίας και της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης.

Η ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στην απεργία για να μην περάσει η αυθαιρεσία και ο εργοδοτικός αυταρχισμός».

KONTRA κατά Κουίκ

Ανακοίνωση με την οποία αναφέρεται στους λόγους που ο Τέρενς Κουίκ αποχώρησε από το KONTRA, εξέδωσε το συγκεκριμένο κανάλι αναφέροντας τα εξής: «Η σκληρή πολιτική γραμμή του KONTRA εναντίων όλων, καθορίζεται από την ιδιοκτησία και προσωπικά από τον κύριο Γεώργιο Κουρή, ο οποίος και είχε επιλέξει για το Δελτίο Ειδήσεων του καναλιού, τους κ.κ. Τέρενς Κουϊκ και Τάσο Παπαδόπουλο. Ο τελευταίος είχε αναλάβει από το ξεκίνημα του καναλιού την οργάνωση και την διοίκηση του.

Η συνεργασία των δυο τηλεπαρουσιαστών στην αρχή υπήρξε άψογη, στη συνέχεια καλή και εδώ και ένα μήνα με αφορμή τις άδειες, πολύ χειρότερη. Ο κύριος Κουϊκ απαιτούσε να του εκχωρηθεί η απόλυτη ευθύνη, ολόκληρου του τομέα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης και της μεσημβρινής εκπομπής του Τάσου Παπαδόπουλου.

Όπως ήταν φυσικό η ιδιοκτησία αρνήθηκε τον εκβιασμό και ο κύριος Κουϊκ αποχώρησε από το κανάλι.
Το KONTRA CHANNEL εύχεται στον Τέρενς Κουϊκ, καλή σταδιοδρομία και να βρει κανάλι που να μπορεί να λέει ελεύθερα την άποψη του, όπως γινόταν όσο ήταν στο KONTRA, γεγονός που κανένας από τους μεγαλοδημοσιογράφους δεν ευτύχησε να έχει στην καριέρα του».

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags