Facebook Pixel Αγωνία για τους συμβασιούχους
Life
| 2011-01-20 13:00:00

Αγωνία για τους συμβασιούχους

Αγωνία για τους συμβασιούχους

Περίπου 3.000 συμβασιούχοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι αυτήν την ώρα έξω από τον Αρειο Πάγο, όπου συζητείται το αίτημά τους για μονιμοποίηση στο Δημόσιο. Κλειστή η Λ. Αλεξάνδρας.

Τη μη μονιμοποίηση συμβασιούχων καθαριστριών του Οργανισμού Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ), που εργάστηκαν στον εν λόγω Οργανισμό από το 1991 έως του 1998, αναμένεται να εισηγηθεί στην πλήρη Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ο αρεοπαγίτης Ανδρέας Δουλγεράκης, ακολουθώντας παλαιότερες αποφάσεις της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου (επί προεδρίας Ρ. Κεδίκογλου).

Η υπόθεση αυτή αρχικά είχε οριστεί να συζητηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου 2010, αλλά η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, συμβασιούχοι πυροσβέστες κ.λπ. άσκησαν παρέμβαση υπέρ των καθαριστριών του ΟΠΑΠ και για το λόγο αυτό συζήτησαν και έλαβαν αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης για σήμερα, Πέμπτη.

Ο κ. Δουλγεράκης αναμένεται να υποστηρίξει ότι μετά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος και εν όψει της διατύπωσης του άρθρου 103 του Συντάγματος, απαγορεύεται η μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, όπως και η μετατροπή των απασχολουμένων με σύμβαση έργου.

Στάση εργασίας από τις 8:30 ως τις 12:30 το μεσημέρι πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συμβασιούχους.

ΠΗΓΗ: in.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags