20/01/11 - 14:43

Αστεία πράγματα...

Κατάργηση οικογενειακού επιδόματος στη Ρουμανία, όταν τα παιδιά παίρνουν στο σχολείο βαθμό μικρότερο του 8 στη διαγωγή!

Αστεία πράγματα...
54.200views 0shares

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Προστασίας και Οικογενειακών Θεμάτων της χώρας, Ιοάν Νέλου Μπότις, σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση που υιοθετήθηκε την Τετάρτη (19/1).

«Η υπόσταση της κοινωνίας είναι σαφώς συνδεδεμένη με την εκπαίδευση. Χρειαζόμαστε μαθητές που συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, αν θέλουμε να έχουμε υπεύθυνους πολίτες», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Υιοθετήσαμε πλήρως ορθά μέτρα, ώστε να παρακινήσουμε το ενδιαφέρον των οικογενειών να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο».

Παράλληά, ξεκαθάρισε πως η κοινωνία ενδιαφέρεται να στηρίζει μία οικογένεια που είναι κοινωνικά αποκλεισμένη, μόνον αν η οικογένεια έχει το ενδιαφέρον να στέλνει τα παιδιά στο σχολείο.

«Είναι μία σημαντική κίνηση όσον αφορά τη χορήγηση κοινωνικών βοηθημάτων. Η κεντρική ιδέα είναι να στείλουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα προς όλες τις οικογένειες ότι το πιο σημαντικό στην κοινωνία είναι οι μορφωμένοι πολίτες. Στείλτε τα παιδιά στο σχολείο. Στην περίπτωση αυτή θα διαθέσουμε πόρους στις κοινωνικά αποκλεισμένες οικογένειες».