Facebook Pixel Έχασαν τα ίχνη του πιγκουίνου Happy Feet! (BINTEO)
Life
| 2011-09-13 15:51:00

Έχασαν τα ίχνη του πιγκουίνου Happy Feet! (BINTEO)

Έχασαν τα ίχνη του πιγκουίνου Happy Feet! (BINTEO)

Δεν υπάρχει κανένα σήμα αρκετές ημέρες τώρα από έναν νεαρό αυτοκρατορικό πιγκουίνο που απελευθερώθηκε την περασμένη εβδομάδα, αφότου προσήλκυσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον όταν βρέθηκε σε ακτή της Νέας Ζηλανδίας, χιλιάδες χιλιόμετρα από τον τόπο του.

Το θαλάσσιο πουλί, που ονομάστηκε "Happy Feet" από τους κατοίκους της περιοχής, επέστρεψε στο νότιο ωκεανό στις 4 Σεπτεμβρίου όταν νεοζηλανδικό ερευνητικό πλοίο που τον μετέφερε μέσα σε ένα ειδικά σχεδιασμένο κλουβί, τον άφησε ελεύθερο στην Ανταρκτική.

Οι επιστήμονες εμφύτευσαν έναν πομπό στο μηρό του και έκτοτε παρακολουθείτο με αναμεταδότη GPS που έδειχνε ότι κατευθυνόταν νοτιοανατολικά.

Ωστόσο από τις 9 Σεπτεμβρίου οι ερευνητές δεν έχουν λάβει κανένα σήμα για το πού βρίσκεται ο Happy Feet, ανακοίνωσε η Sirtrack, μια εταιρία παρακολούθησης θαλασσίων θηλαστικών, που παρακολουθούσε τον πιγκουίνο.

"Αυτό δείχνει ότι ο δορυφορικός πομπός δεν έχει βγει από την επιφάνεια του νερού, όπως απαιτείται για την αναμετάδοση, από τη στιγμή της απελευθέρωσης", πρόσθεσε η εταιρία στην ιστοσελίδα της σημειώνοντας ότι ο αναμεταδότης λειτουργούσε σωστά όταν είχε ακουστεί για τελευταία φορά.

"Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα πως είτε ο δορυφορικός αναμεταδότης έχει αποσυνδεθεί είτε ένα άγνωστο συμβάν έχει εμποδίσει τον αυτοκρατορικό πιγκουίνο να βγει στην επιφάνεια".

Το θαλάσσιο πουλί έγινε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ΜΜΕ όταν βρέθηκε σε κατάσταση λήθαργου σε μια ακτή, περίπου 2.500 μίλια από τον τόπο του. Είναι ο δεύτερος αυτοκρατορικός πιγκουίνος ο οποίος εμφανίζεται στη Νέα Ζηλανδία από το 1967.

Οι κτηνίατροι διαπίστωσαν ότι το στομάχι του ήταν γεμάτο άμμο. Οι ειδικοί εξηγούν ότι οι πιγκουίνοι τρώνε χιόνι για να εξασφαλίζουν ενυδάτωση και πιστεύουν ότι ο Happy Feet, μακριά από το φυσικό του περιβάλλον, μπερδεμένος, έτρωγε άμμο.

Ο Happy Feet υποβλήθηκε σε ενδοσκοπική επέμβαση αφαίρεσης τουλάχιστον 3 κιλών άμμου από το πεπτικό του σύστημα. Ανάρρωσε στο ζωολογικό πάρκο του Ουέλινγκτον, ενώ κάθε του κίνηση παρακολουθείτο με κάμερα επιτρέποντας τους λάτρεις του να τον "ακολουθούν" όλο το 24ωρο.

Ο Κόλιν Μίσκελι, διευθυντής του Μουσείου της Νέας Ζηλανδίας Te Papa για τα χερσαία ασπόνδυλα στο Ουέλινγκτον αναφέρει σε μήνυμα που ανάρτησε στο ιστολόγιό του, ότι η ηλιακή ακτινοβολία που αρχικά είχε ενοχοποιηθεί για τη σιγή αυτή, δεν φαίνεται να αφορά την περίπτωση αυτή.

"Φαίνεται απίθανο να μάθουμε ποτέ τί προκάλεσε τη διακοπή της αναμετάδοσης αλλά είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι ο πιγκουίνος έχει επιστρέψει στην ανωνυμία από την οποία βγήκε στις 20 Ιουνίου".

"Ίσως, απλώς ίσως, ο πιγκουίνος μάς ξαφνιάσει όλους όταν εμφανισθεί σε μια αποικία αυτοκρατορικών πιγκουίνων που παρακολουθείται από τους επιστήμονες, όπου ο πομπός που βρίσκεται κάτω από το δέρμα στο μηρό του θα μας θυμίσει πως κάποτε, πριν από πολύ καιρό, ήταν κάτι παραπάνω από απλώς ένας άλλος πιγκουίνος."

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags