Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο καλύτερος τρόπος για να χωρίσεις σύμφωνα με την επιστήμη
Life
| 2019-03-16 22:54:00

Ο καλύτερος τρόπος για να χωρίσεις σύμφωνα με την επιστήμη

Sportdog Team
Ο καλύτερος τρόπος για να χωρίσεις σύμφωνα με την επιστήμη

Πώς θα αποχωρήσεις σαν κύριος από τη σχέση σου μαζί της.

Οι χωρισμοί δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ εύκολη και ανώδυνη υπόθεση, ειδικά στην περίπτωση που συμβαίνουν σε μια μακροχρόνια σχέση, που δυστυχώς τα έφαγε τα ψωμιά της. Κι ενώ οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν το χωρισμό σε τέτοιες περιπτώσεις με δάκρυα και αθώα ψέματα, η επιστήμη έρχεται να ανατρέψει για ακόμη μία φορά τα δεδoμένα.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγαν τα πανεπιστήμια Brigham Young και Νότιας Αλαμπάμα, ο καλύτερος τρόπος για να χωρίσεις είναι να συμπεριφερθείς σαν κύριος, ντόμπρα και αντρίκια.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι καθηγητές και επικεφαλής της μελέτης, Alan Manning και Nicole Amare, τονίζοντας πως «όταν κάποιος πρόκειται να ακούσει δυσάρεστα νέα, προτιμά να του μεταφερθούν με ειλικρίνεια, ευθύτητα και τη λιγότερο δυνατή δόση συναισθήματος». Διευκρίνισαν μάλιστα το εξής: «Το “πρέπει να μιλήσουμε” είναι μια καλή φράση για να προετοιμάσεις το έδαφος ότι κάτι δυσάρεστο έπεται, προτιμότερη από ένα δακρύβρεχτο πρόλογο».

Για την έρευνά τους, ζήτησαν από 145 συμμετέχοντες να λάβουν μια σειρά από πιθανά σενάρια άσχημων μαντάτων και να βαθμολογήσουν τον τρόπο που αυτά τους ανακοινώθηκαν. Ο ένας τρόπος ήταν ευθύς και ειλικρινής και ο δεύτερος περισσότερο συναισθηματικός. Όπως διαπιστώθηκε, η πλειοψηφία των αντρών και των γυναικών που έλαβαν μέρος στη μελέτη αξιολόγησαν τον πρώτο τρόπο τον πιο ανώδυνο όσον αφορά στην ανακοίνωση δυσάρεστων ειδήσεων και τη ντομπροσύνη και την ανυποκρισία ως πιο σημαντικά χαρακτηριστικά από τη συμπόνια.

ΠΗΓΗ: gr.askmen.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags