Facebook Pixel Νεκρά ψάρια ξεβράζει ο ποταμός Ευρώτας
Life
| 2011-01-21 17:34:00

Νεκρά ψάρια ξεβράζει ο ποταμός Ευρώτας

Νεκρά ψάρια ξεβράζει ο ποταμός Ευρώτας

Δεκάδες νεκρά ψάρια ξεβράζονται τις τελευταίες ημέρες στον Ευρώτα, ως αποτέλεσμα της μόλυνσης των νερών του ποταμού.

Εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης από τα παρόχθια χωριά του Δήμου Ευρώτα, με ψήφισμα διαμαρτυρίας, καταγγέλλουν ότι ο ποταμός Ευρώτας, το δέλτα του οποίου "αποτελεί έναν από τους τελευταίους σημαντικούς υγροβιότοπους στη νότια Ελλάδα, που περιλαμβάνεται στο δίκτυο Νatura, έχει εγκαταλειφθεί και κινδυνεύει από την αδιαφορία των αρχών και τα οικονομικά συμφέροντα".

"Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες, για άλλη μία φορά, του βιασμού του οικοσυστήματος του Ευρώτα. Εκατοντάδες ψάρια που ασφυκτιούσαν στα μολυσμένα -από τα λύματα ελαιοτριβείων και άλλων ρυπογόνων μονάδων, νερά του ποταμού έβγαιναν από το νερό προσπαθώντας να επιβιώσουν'' αναφέρεται στο ψήφισμα και ζητούν άμεσα την ενεργοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών, προκειμένου να εντοπίσουν τις ρυπογόνες μονάδες και να λάβουν τα μέτρα που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία του ποταμού.

Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν τον ιστορικό ποταμό υπογραμμίζοντας ότι ''δεν θα επιτρέψουμε για άλλη μια φορά να αποτελέσει το ποτάμι πεδίο εξυπηρέτησης συμφερόντων και δοσοληψιών και να μετατραπεί σε αποδέκτη ρυπογόνων ουσιών''.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags