21/01/11 - 20:31

Ο Boy George, η εικόνα και η παρατηρητικότητα του Επισκόπου!

Ο Boy George έκανε πράξη την υπόσχεση του και επέστρεψε στην Κύπρο την εικόνα του Χριστού που είχε κλαπεί από τη Μεγαλόνησο!

Ο Boy George, η εικόνα και η παρατηρητικότητα του Επισκόπου!
53.638views 0shares

Το… ωραίο είναι πως ο Επίσκοπος της εκκλησίας είχε δει την κλεμμένη εικόνα να κρέμεται στο τοίχο του σπιτιού του τραγουδιστή ενώ παρακολουθούσε ένα ντοκιμαντέρ για τον Boy George στην ολλανδική τηλεόραση!

Ο 49χρονος σταρ της ποπ είχε αγοράσει την εικόνα, που είναι 300χρονών, το 1985 χωρίς να ξέρει πως είχε κλαπεί από μια εκκλησία κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974.

Αλλά ο Επίσκοπος Πορφύριος, ο εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου στις Βρυξέλλες, ήρθε σε επαφή μαζί του μετά που είδε την εικόνα πάνω από τζάκι του στο γοτθικό αρχοντικό του στο Χαμπστιντ του βόρειου Λονδίνου.

Σήμερα, ο 49χρονος τραγουδιστής επέστρεψε την εικόνα στον κληρικό σε μία κοντινή εκκλησία του Αγίου Αναργύρου.

Ο τραγουδιστής είπε στο BBC: «Είμαι χαρούμενος που επιστρέφει στο νόμιμο σπίτι της. Πάντα ήμουν φίλος της Κύπρου και φρόντιζα την εικόνα για 26 χρόνια».

Σε αντάλλαγμα, ο επίσκοπος του έδωσε μία μοντέρνα εκδοχή της ζωγραφιάς του Ιησού Χριστού Παντοκράτορα ως δείγμα ευγνωμοσύνης και «με την ευχή ότι και άλλοι θα ακολουθήσουν σύντομα το παράδειγμά του».


Πηγή: shootandgoal.com