Facebook Pixel «Λεφτά υπάρχουν… »
Life
| 2011-01-22 10:39:00

«Λεφτά υπάρχουν… »

«Λεφτά υπάρχουν… »

«… αλλά τα τρώμε!». Ζημία πολλών εκ. ευρώ έχει προκαλέσει στο ελληνικό Δημόσιο το… πάρτι που γίνεται στον χώρο της Υγείας.

Παράνομες συνταγογραφήσεις γιατρών, διαγωνισμοί αναλώσιμων υλικών, χρήση οστικών και άλλων μοσχευμάτων, προκάλεσαν ζημιά επτά εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο. Η υπόθεση μπορεί να χαρακτηριστεί ως το μεγάλο φαγοπότι στο χώρο της υγείας.

Οι επικεφαλείς του σώματος επιθεωρητών υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας προώθησαν σήμερα στον Ανδρέα Λοβέρδο δεκάδες υποθέσεις, οι οποίες εστάλησαν και στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Στις περιπτώσεις δε συμπεριλαμβάνονται 72 πορίσματα ελέγχου περισσοτέρων από 300 συμβάσεων μεταξύ της Siemens και των νοσοκομείων, τα οποία μετά την υποβολή τους στον πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής, διαβιβάστηκαν και στον εισαγγελέα του Άρειου Πάγου.

Το έτος που πέρασε 80 από τα πορίσματα ελέγχου διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ενώ 24 διαβιβάστηκαν στο ελεγκτικό συνέδριο μετά τον καταλογισμό από τους επιθεωρητές της ζημιάς του Δημοσίου. Η ζημιά που υπέστη το ελληνικό δημόσιο για τα παραπάνω πορίσματα ανέρχεται στα 7.332.866 ευρώ.

Παρακάτω αναφέρονται χαρακτηριστικά περιπτώσεις:

Στο «Ιπποκράτειο», στη Νευροχειρουργική και Ορθοπεδική Κλινική, ο έλεγχος των επιθεωρητών αφορούσε την τήρηση διαχειριστικών διαδικασιών υλοποίησης των συμβάσεων ορθοπεδικού υλικού. Η ζημιά ως σήμερα ανέρχεται σε 1.500.000 ευρώ. Η υπόθεση εστάλη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έγινε έλεγχος σε διαγωνισμούς αναλώσιμων υλικών χειρουργείου, υγειονομικού υλικού. Η ζημιά από τις παραβάσεις που εντοπίστηκαν ανέρχεται σε 974.676,17 ευρώ.

Στο Νοσοκομείο Καβάλας, στη Νευροχειρουργική Κλινική, έγινε έλεγχος σχετικά με τη χρήση οστικών μοσχευμάτων. Η ζημιά ανέρχεται στο ποσό των 830.803,8 ευρώ.

Πηγή: newsday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags